Afbeelding

Word jij onze nieuwe projectcoördinator?

Algemeen

KAPELLE - Als je van regelen, organiseren, luisteren en vooral van mensen houdt, dan is dit echt iets voor jou.

Humanitas Zeeland is een afdeling van de landelijke vereniging Humanitas. De vrijwilligersorganisatie die opkomt voor een samenleving waarin mensen actief vormgeven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. In Zeeland draaien we met tientallen vrijwilligers zeven succesvolle projecten. Omdat de huidige coördinator voor de Bevelanden haar functie neer gaat leggen, zijn we op zoek naar een enthousiaste coördinator voor dit project in deze regio.

Wat houdt Vriendschappelijk Huisbezoek in?

Centraal in dit project staat het contact van mens tot mens. Vrijwilligers worden gekoppeld aan mensen die behoefte hebben aan contact. Bijvoorbeeld omdat ze (tijdelijk) in een isolement zijn geraakt, behoefte hebben aan een luisterend oor na verlies van een dierbare of scheiding of nieuw zijn in hun omgeving en moeite hebben met leggen van contact. De vrijwilliger biedt gezelligheid, mogelijkheid tot contact met anderen en steun. Dit kan bijvoorbeeld door het voeren van een goed gesprek tijdens een kopje koffie of gezelschap bij een boodschap of wandeling.

Wat doet de coördinator?

De coördinator zoekt en koppelt vrijwilligers en deelnemers aan elkaar. Je houdt de vinger aan de pols over de gang van zaken en je bent het aanspreekpunt voor alle partijen. Je bent tevens de contactpersoon naar het bestuur. De gevraagde tijdsbesteding is afhankelijk van de mogelijkheden van de kandidaat-coördinator en in overleg met het bestuur.

Je werkt in een team van 3 coördinatoren verdeeld over de regio's Walcheren, Noord- en Zuid Beveland en Schouwen-Duiveland.

Je kunt rekenen op:

· alle informatie om de organisatie te leren kennen

· professionele trainingen

· een gratis abonnement op ons magazine Van Mens Tot Mens

· ondersteuning vanuit het bestuur

· een onkostenvergoeding

· goede verzekeringen

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Marianne Gillot via maatjeshumanitas@gmail.com of bel 06-18194363. Ik vertel je er graag meer over.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief