Afbeelding

17e editie Dweilbandfestival Hansweert

Algemeen

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september wordt in Hansweert een groot en gezellig dweilbandfestival georganiseerd. Dit jaar alweer voor de 17e maal en wel op zondag 24 september.

De organisatie is net als andere jaren in handen van de Hansweertse muziekvereniging Scheldegalm en haar dweilband Scheldedweilers. Dit jaar zijn er optredens van negen dweilorkesten uit Zeeland, West-Brabant en Gelderland. Het festival begint weer extra vroeg en wel om 11:00 uur. Dweilband Scheldedweilers verzorgt vanaf dat tijdstip de muziek tijdens de viering van woord en communie in de Rooms-Katholieke Kerk in Hansweert. Voor de viering is een aantal toepasselijke dweilbandstukken uitgezocht.

Dit jaar dus negen verschillende dweilbandjes (optredens tussen 12.50 en 17.30 uur), te weten Scheldedweilers Hansweert, Pink Panthers Goes, De Koenkelpot 's-Heerenhoek, de Pikpot Kwadendamme, Leute Boven Alles Hoofdplaat, HosternOKKe uit Wemeldinge, de Pap(k)lepels uit Culemborg, Kheb Wa'k Wou uit Goes en Incognito uit Roosendaal.

Zowel de Pap(k)lepels als Kheb Wa'k Wou treden voor het eerst op in Hansweert. De bandjes zullen ieder drie optredens verzorgen, verdeeld over zes verschillende podia in het centrum van Hansweert, waaronder één aan boord van een heuse rondvaartboot van Rederij Denick. De verschillende podia zijn onderling verbonden door een gezellige braderie. Aan de inwendige mens is uiteraard ook gedacht, deze kramen staan veelal strategisch opgesteld bij de vele gezellige terrassen. De braderie is geopend van 12 tot 18 uur.

Burgemeester Jose van Egmond zal om 17:30 uur het festival 'formeel' sluiten en daarmee de aftrap geven voor de grote finale waaraan de verschillende bandjes nog een keer hun muzikale kwaliteiten gezamenlijk zullen laten horen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief