Afbeelding

Vervangend jeugdteam schittert tegen hoofdmachten

Sport en vereniging

REIMERSWAAL - Zaterdag 17 juni wist een groep jeugdige voetballers zich te onderscheiden op het Reimerswaaltoernooi door niet te verliezen van maar liefst vier 1e elftallen uit hun eigen regio.

Voetbalvereniging Kruiningen die over te weinig spelers kon beschikken zag af van deelname, waardoor het al klaarliggende programma even in de prullenmand leek te belandden. Echter in korte tijd wist Frans van Pagee volger van de regio, een team op de been te zetten waardoor het voorwerk nauwelijks veranderingen kende. Een talententeam waaronder velen uit Yerseke met enkelen uit Kapelle en Kloetinge en een oud-jeugdspeler van vv Yerseke streden voor de eer tegen vier hoofdmachten. De uitslagen werden wijselijk niet meegenomen als het ging om de winst van het toernooi, dewelke zo een onderlinge strijd bleef tussen de clubs zelf. Vooraf dacht leider/coach van Pagee voorzichtig aan misschien een stunt door eenmaal gelijk te spelen of misschien wel een overwinning. Het mooie aan deze selectie was dat Djallal Saeed inging op de uitnodiging en toe werd gevoegd aan de selectie, hij speelde na 8 jaar weer met enkele oud-teamgenoten. Verhuisde op jonge leeftijd naar Almere-Buiten waardoor er sprake was van een soort van reünie.

De wedstrijden

In de eerste wedstrijd tegen sportclub Waarde bleek meteen dat het talententeam technisch het betere spel had. Waarde had moeite met het voetenwerk van de jeugdige voetballers, dit leidde zelfs tot een voorsprong, zei het ietwat fortuinlijk door een eigendoelpunt. Een zelfde doelpunt ditmaal met het hoofd bracht de eindstand op 1-1 en zo was de doelstelling al behaald.

De tweede wedstrijd tegen Rillandia brachten ook zij wat jeugdige spelers in, en werd spits Stephan de Leeuw naar de achterste linie geschoven. Een gelijk opgaande wedstrijd werd door één moment beslist, Reinier Goedemondt wist zijn directe tegenstander in de aanname te passeren en sneed voorlangs naar het vijandelijke doel. Strandde nog wel op de doelman maar wist de rebound binnen te plaatsen, een doelpunt met een technisch hoogstandje vooraf en zelfs een overwinning voor de talenten.

De derde tegenstander werd Krabbendijke, een pittige wedstrijd waarin de jonkies weer de voorsprong namen door Reinier Goedemondt, een speler waarvan we wellicht nog gaan horen in de toekomst. Als team lieten meerdere spelers zich zien wat de aanwezige toeschouwers ook deed verrassen. Krabbendijke maakte kort op deze de gelijkmaker en zo eindigde ook deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

De vierde en laatste wedstrijd was er maar één opdracht, zo niet werd de doelstelling opgeschroefd naar een ongeslagen status. Niet eenmaal verliezen van een 1e elftal zou de prestatie nog mooier maken, met Yerseke als tegenstander geen gemakkelijke opgave. Dat bleek na zo’n tien minuten spelen toen de enige jongeling bij hun Guus de Leeuw voor een 1-0 achterstand zorgde. Maar ook in deze wedstrijd toonden de jongelingen veerkracht, was het Jordin van Hekke die de bijgestelde doelstelling met zijn doelpunt realiseerde. Uiteindelijk zouden de talenten op een 2e plaats zijn geëindigd zonder te verliezen.

Selectie Talententeam

Devin Sinke (17), Mo Murre (18), Rick Kramer (16), Jordy de Smit (16 jaar), Jesse Mol (17), Reinier Goedemondt (18), Tristan Herselman (17), Djallal Saeed (18), Axel Koster (18), Jan-Corné van der Wekken (17), Maxim van Pagee (18), Kenny Huissen (17), Eys Murre (16), Ahn Hiep Nguyen (18), Jordin van Hekke (17) en Jacques Scheele (19).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief