Afbeelding

Spektakel bij de klassieke motorraces in Wemeldinge

Sport en vereniging

WEMELDINGE - Zaterdag 17 juni is het weer zo ver; de Classic Races in Wemeldinge. Het zal weer een dag worden vol met spektakel. Wat dacht u van alle races, trail, en veel mooie motoren. Het is er allemaal.

In Wemeldinge worden dan voor de 23e keer de klassieke motorraces gereden op het Kanaalcircuit aan de Hovijweg. U ziet alles voorbij komen; Van de 50 cc tot aan de 500 cc. En natuurlijk de spectaculaire zijspannen. In de prominentenklasse zullen ook weer veel lokale coureurs over de baan racen. En dit alles natuurlijk in de sfeer van vroeger. Het is 1 brok nostalgie. De klassieke motorraces van de Stichting Promotor Zeeland worden ondersteund door de Historische Motorsport Vereniging.

Naast veel strijd en sensatie op de baan, is er ook veel te zien en te beleven in het rennerskwartier. Een snelle laatste reparatie door de coureur en het warmdraaien van zo'n klassieke motor. U kunt het allemaal van dichtbij meemaken. Het rennerskwartier is vrij toegankelijk.

Naast de klassieke motorraces zal ook het spektakel van Alex van den Broek te zien zijn. Alex van den Broek is negenvoudig Nederlands kampioen trail en werd in 2015 Nederlands kampioen enduro. Maar wat is trail eigenlijk? Nou, Alex is een kunstenaar op de motor, een hoge sprong, maar ook balanceren op het voorwiel of achterwiel is voor hem geen probleem. Ook nagenoeg recht omhoog op een container springen met de motor. En? Al nieuwsgierig geworden? Het is in ieder geval een lust om naar te kijken.

Ook is er dit jaar weer een speciale parkeerplaats voor motoren. Deze is zeker de moeite waard om te kijken. Hier staan werkelijk unieke exemplaren tussen.

Naast dit alles zullen ook de klassieke brommers van BOLUZ langskomen. Nog meer? Ja, natuurlijk. Zelfs leden van de Veteraan Motoren Club zijn uitgenodigd. Bij de VMC draait het om motoren van voor 1940. Eigenlijk is het VMC en rijdend museum. U kunt ze gewoon in Wemeldinge tegenkomen. Merken als Adler, Henderson, of een Pope. Hoe vaak ziet u ze nog? Zoals u leest is het een dag vol met spektakel en nostalgie.

Op zaterdag 17 juni beginnen de trainingen om 10 uur. De races zelf zullen om 12.30 uur beginnen. Het hele spektakel zal tot ongeveer 17.00 uur duren. U bent van harte welkom aan de Hovijweg in Wemeldinge.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief