Coach Alexander van Keulen brengt de felicitaties over aan zijn spelers na de zege. FOTO F. VAN PAGEE
Coach Alexander van Keulen brengt de felicitaties over aan zijn spelers na de zege. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Promovendus Yerseke wint van DBGC

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

YERSEKE - Op zaterdag 22 oktober omstreeks 14:30 uur begon voor het vlaggenschip van voetbalvereniging Yerseke hun nieuwe avontuur, terug in de 2e klas door het behaalde kampioenschap vorig seizoen. De tegenstander DBGC uit Oude-Tonge, gemeente Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland. Voor hooftrainer Alexander van Keulen een soort van terugkeer, toen als speler waar hij nu als oefenmeester fungeert. Enkele spelers niet wedstrijdfit met ook de zorgen omtrent topscorer Arjen de Koeijer, die bleek na zijn knieblessure wel te kunnen starten.

In de beginfase waren het bezoekers met een paar uitstekende crosspasses waar de spitsen weinig mee deden, Jeroen Sep net niet de gewenste aanname waardoor een scoringskans uitbleef. Vrijwel kort op deze nam Yerseke het initiatief over met veelal het balbezit op de helft van DBGC, dit leidde tot een aantal mogelijkheden voor veelal Arjen de Koeijer. Een prima voorzet van de mee opgekomen rechtsback Mark Goeman op het hoofd van zijn spit die deze op de deklat kopte waar doelman Nieuwland gezien was. Het overwicht echter niet op het scorebord voor het rustsignaal, overigens wel na 4 minuten in het tweede bestek. Na wat rondspelen over de rechterflank Arjen de Koeijer met de lage voorzet die tot tweemaal toe half werd geraakt door zowel Arnaud Dees als Robert Koster, en dan valt deze voor voeten van nieuweling Sylvio Hage die zijn eerste officiële competitiedoelpunt binnen schiet voor Yerseke. Kort op de 1-0 leek Arjen de Koeijer de score te verdubbelen, dat feestje ging niet door doordat scheidsrechter Josephe Ngoumout een duwfout had geconstateerd. Het bleef dan ook lang een wedstrijd door de minimale marge, ook na een geweldige actie van de 17-jarige Hage die na een aantal schaarbewegingen met daaropvolgend de 'kort kapbeweging' verdediger Martijn Bakker op het verkeerde been zet, vervolgens de bal in de korte hoek op de kruising schiet. En dan tien minuten voor tijd Bakker in een positieve rol, onderschept een dieptepass op Sylvio Hage met meteen de voorwaartse pass op Lars van Es die deze laat vallen op Thijs Tromp en doorbeweegt en de lage voorzet aflevert op aanvoerder Tim Mackloet. Een simpele voetbeweging zorgt voor de stilte op de tribune en een 1-1 tussenstand. Lang hingen de hoofden van de thuissupporters niet, en de stilte nam plaats voor een luid applaus nadat Sylvio Hage met een hoge voorzet Jari Christiaanse liet tekenen voor weer de voorsprong. Knikte deze hard naar beneden achter doelman Nieuwland, de 2-1 kon vrijwel samen worden bijgeschreven met de eerdere 1-1 gelijkmaker. Wel volgden er nog hachelijke momenten voor het doel van de thuisclub, maar Yerseke boekte een verdiende zege. De eerste 3 punten zullen oefenmeester 'van Keulen' en zijn manschappen tevreden doen stellen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief