Krabbendijke MO19-1 en Kloetinge MO19-2 vooraf aan de wedstrijd. FOTO F. VAN PAGEE
Krabbendijke MO19-1 en Kloetinge MO19-2 vooraf aan de wedstrijd. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Jeugdwedstrijd van de week met de spanning er vol op

Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Op zaterdag 17 november stond voor koploper Krabbendijke MO19-1 de thuiswedstrijd tegen Kloetinge MO19-2 op het programma. Krabbendijke op de 1e positie met 3 punten meer op de ranglijst dan de tegenstander, waardoor de spanning er vol op zat. Een competitie waar de verschillen minimum zijn, met vooraf nog vier wedstrijden te gaan, kansen voor meerdere teams op het kampioenschap.

De bezoekers sterk van start

Het was Kloetinge MO19-2 dat het initiatief in de wedstrijd nam, de eerste doelpoging van Kelly Schog naast. Ook Melissa Groen haar schot ging naast het Krabbendijkse doel op aangeven van Demi Verburg, maar het doelpunt dat 'in de lucht hing' viel uiteindelijk. De prima versnelling over de rechterflank door Iris Reichardt met het inspelen op Melissa Groen die de bal laat vallen voor Arianne van Dijk, ook zij met de versnelling en het schot hoog in de netten. De 0-1 voorsprong een verdiende gezien de prima openingsfase van Kloetinge waar Krabbendijke nog zoek was naar de vorm. Vlak na de openingstreffer een 'wel dan niet' penalty-moment, het duel in het strafschopgebied van Krabbendijke werd niet beoordeeld als 'onreglementair' waardoor de sanctie uitbleef. Toch drukte Kloetinge door met mogelijkheden voor Melissa Groen, echter door goed verdedigend ingrijpen en keepsterswerk van Lisanne Hundersmarck bleef de 0-2 uit.

Krabbendijke slaat toe net voor rust

Hoe dan ook, de minimale marge hield de koploper in de wedstrijd. Ook kwamen zij meer en meer in hun spel, dit leidde naar de gelijkmaker zo'n vijf minuten voor de rust. Een prima aanval over de rechterkant, Romy Volle Vollebregt met de lage voorzet op Stéphanie van der Endt die deze met de binnenkant hard binnen schoot. Eerder al mogelijkheden voor Ruth Zandee en Stéphanie waardoor deze ook niet onverwachts viel. Kloetinge kon opnieuw aan de bak, immers waren zij alleen gebaat bij een overwinning gezien de 3 punten achterstand op de ranglijst.

Opnieuw de voorsprong voor de bezoekers

Na de onderbreking was het opnieuw Kloetinge dat dicteerde, zij het in mindere mate dan in de beginfase. Weer wisten zij de koploper het zweten op te leggen, zo niet een tik uit te delen aan de meiden van Krabbendijke MO19-1. Op aangeven van Romy van de Linde was het Iris Reichardt die zorgde voor de 1-2 voorsprong, virtueel op gelijke hoogte qua puntenaantal.

De koploper knokt zich terug en houdt stand

En dan komt de bal tegen de arm in het strafschopgebied van Kloetinge en volgt de strafschop voor Krabbendijke, Richelle Franje deze schiet hard tegen de netten. Krabbendijke wist in de slotfase stand te houden en zo eindigde deze kraker in een 2-2 gelijkspel.

Selectie Krabbendijke MO19-1

Speelsters: Han-Byul Dieleman, Stéphanie van der Endt, Aniek Engelse, Richelle Franje, Claudia Geelhoed, Lisanne Hundersmarck, Samantha de Koeijer, Nadine Kole, Sabine Lobbezoo, Joyce van Luijk, Madeleine Nieuwenhuijse, Noah Pol, Nikita Smid, Romy Vollebregt, Ruth Zandee, Lotte Jansen, Nina Vogelaar en Annemarie Sent. Begeleiding: Jankees Engelse en Leo Sent (trainers), Kees Hundersmarck (assistent-scheidsrechter), Bram Lagendijk (leider).

Selectie Kloetinge MO19-2

Speelsters: Kim de Punder, Iris Reichardt, Romy van de Linde, Melissa Groen, Britt van Sabben, Quinty Schog, Kim Polderdijk, Meike Knijnenburg, Arianne van Dijk, Kelly Schog, Demi Verburg en Hieke Matthijsse. Begeleiding: Martin van Dijk en Antwan de Punder (trainers/leiders).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief