Brandweerman Mart Potter met zijn lintje en burgemeester Van Egmond met haar nieuwe ambtsketen. FOTO COBY WEIJERS
Brandweerman Mart Potter met zijn lintje en burgemeester Van Egmond met haar nieuwe ambtsketen. FOTO COBY WEIJERS (Foto: Coby Weijers)

Brandweerman Mart Potter krijgt lintje

YERSEKE - Voor zijn jarenlange inzet voor de brandweer kreeg Mart Potter uit Yerseke zaterdag een koninklijke onderscheiding.De Reimerswaalse burgemeester José van Egmond verraste Mart Potter met het lintje in de brandweerkazerne in Yerseke. Potter mag zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Bevorderd
Van oktober 1986 tot juli 2018 was Mart Potter lid van de vrijwillige brandweer. In 1986 meldde hij zich aan bij de gemeentelijke brandweer. Op 1 juli 1988 is Potter bevorderd tot brandwacht 1e klasse. In 2004 werd hij aangesteld als pompbediende en chauffeur. De burgemeester sprak haar waardering en dank uit voor Potters jarenlange beschikbaarheid en inzet als vrijwillig brandweerman.

Ambtsketen
Tijdens de bijeenkomst in de brandweerkazerne droeg burgemeester Van Egmond zaterdag een nieuwe ambtsketen. 'Dit is de eerste keer in het 49-jarig bestaan van de gemeente Reimerswaal dat er een nieuwe ambtsketen is gemaakt', aldus een gemeentewoordvoerder. De Goese juwelier Fabery de Jonge vervaardigde de nieuwe ambtsketen à bijna zesduizend euro, omdat de vorige volgens de woordvoerder wat zwaar en hoekig was. "De vorige ambtsketen is altijd door mannen gedragen en zij hebben een degelijk breed colbert aan. Bij burgemeester Van Egmond viel deze ambtsketen minder mooi. Zij heeft smallere schouders en een kleiner postuur. Daardoor stonden de hoekige punten van de keten soms in haar hals. Ook konden de hoeken haar kleding beschadigen."
In het ontwerp van de nieuwe ambtsketen zijn de kernen van de gemeente terug te vinden, evenals de ligging van Reimerswaal tussen de Oosterschelde en Westerschelde. De Zeeuwse knoop representeert Reimerswaal als gemeente in Zeeland.

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>