Etensresten mogen ook bij het gft-afval.
Etensresten mogen ook bij het gft-afval. (Foto: Shutterstock)

Reimerswaal zoekt inwoners voor afvalexperiment

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal zoekt honderd huishoudens die willen proberen honderd dagen lang zonder restafval te leven. De inschrijving opent dinsdag. 

In navolging van andere Zeeuwse gemeenten, zoals Kapelle, wil Reimerswaal vanaf maart ook deelnemen aan de afvalscheidingsactie ‘100-100-100’. Hierbij proberen honderd gezinnen hun afval honderd dagen lang honderd procent te scheiden.

Iedereen

“Iedereen mag meedoen, van eenpersoonshuishoudens tot grote gezinnen, ongeacht de woonsituatie”, laat een gemeentewoordvoerder weten. Het experiment loopt van 11 maart tot en met 18 juni. Meerdere bestuurders van de gemeente, zoals burgemeester José van Egmond, nemen deel en verschillende huishoudens hebben zich al gemeld, aldus de woordvoerder.

Voorbereiding

Het doel van de actie is laten zien dat het mogelijk is om veel minder restafval over te houden. "Dit lukt door goed afval te scheiden en na te denken bij de aankoop van producten." De proef is een voorbereiding op de nascheiding die Reimerswaal in april 2020 invoert. Hierbij houden huishoudens het gft (groente-, fruit- en tuinafval), papier, glas en plastic apart. "Het restafval mag bij het plastic, omdat dit straks nog slechts kleine hoeveelheden zijn."

Inschrijven

Inschrijven kan nog tot maandag 11 maart. Iedereen die meedoet krijgt tips over afval scheiden en het voorkomen van afval.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief