Wout Vink snoept de bal af van Michel Harinck met een uitstekende ingreep op de bal. Foto F. van Pagee Foto: F. van Pagee

Kapelle toont veerkracht tegen koploper

KAPELLE - Zaterdag 4 mei stond voor de hoofdmacht van voetbalvereniging Kapelle de inhaalwedstrijd uit tegen koploper 's-Heer Arendskerke op het programma. Een seizoen waarin het vooral niet mee zat, ook geen prijzen meer te behalen zijn voor de bezoekers met een virtuele 7e plaats op de ranglijst. Daarentegen voor de thuisclub de druk er volledig op, het kampioenschap kan behaald worden in de 3e klasse A door 9 punten te behalen uit de laatste 4 wedstrijden. Zaterdag pakten zij de eerste 3 punten na een onnodig spannende 2e helft, de voorsprong in de rust van 3-0 kwam nog in gevaar. Was het 'kampioensstress', een beter Kapelle dat vrijuit kon voetballen? Beide factoren zullen zeker mee hebben gespeeld.

Al vrij snel trok 's-Heer Arendskerke de wedstrijd naar zich toe door feller te zijn in de duels, hoog druk te zetten waar Kapelle onderuit probeerde te voetballen. En dan voel je spreekwoordelijk 'de bui al hangen', het ging dan ook fout en bleken zij loon naar werken te krijgen. De openingstreffer een prima aanval met eerste de steekpass op Justin Le Conte over de linkerflank, naar binnen gesneden richting het vijandelijke doel met het afleggen op Michel Harinck en de 1-0 voorsprong na vijf minuten spelen op scorebord. Le Conte plaatste zelf de 2-0 in de verre hoek uit een vrije trap na 18 minuten spelen, waardoor de koploper een vrij gemakkelijke middag leek in te gaan. Zeker toen Marijn Corstanje uit de scrimmage met de punt van de schoen de 3-0 wist aan te tekenen. Kapelle ook zeker mogelijkheden via Souliman Abali, Reinier Goedemondt en Rob Schalkoort maar geen van deze benut.

Kapelle knokt zich terug

Na een onderbreking is het altijd opletten, ook zeker wanneer een wedstrijd gespeeld lijkt. Dat bleek ook nu het geval, Renier Goedemondt met na de thee 'het drukzetten' wat leidde tot balverlies bij Arendskerke in de laatste linie. Souliman Abali profiteerde optimaal en bracht de marge terug naar 2 doelpunten. Dan gaan spelers toch even nadenken met nog nagenoeg een helft te spelen, nog een tegendoelpunt en de spanning zal toenemen. En deze viel dan ook, Wout Vink met het afstandsschot op de binnenkant van de paal voorlangs aan doelman Eljo Dooge voor de voeten van Reinier Goedemondt die beheerst de 3-2 binnen plaatste. Met nog 25 minuten te spelen moest de thuisclub 'alle zeilen bijzetten' met de wind er vol in. Dat deden ze dan ook waardoor het wedstrijd weer meer in evenwicht kwam met nog steeds gevaarlijke momenten voor het doel van Arendskerke, waar zijzelf vergaten de marge terug te brengen naar 2 doelpunten. Michel Harinck met de grootste kans die te veel uitweek naar de zijkant waardoor deze mogelijkheid onbenut bleef. Vier minuten voor tijd dan toch de bevrijdende 4-2 door Dennis Goedegebure die bij de 2e paal raak schoot. Kapelle scoorde diep in blessuretijd via Djangko Besuijen nog wel de 4-3, waardoor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Josephe Ngoumout de thuisclub deed ontspannen. Wat een eenvoudige zege leek te worden, veranderde in een aantrekkelijke wedstrijd mede door veel inzet van Kapelle dat ondanks een matig seizoen 'de wil om te winnen' toonde aan zijn mee gereisde supporters. Hield de koploper stand en boekte het een belangrijke zege in de eindreeks van 4 wedstrijden om het kampioenschap.