Taalhuisvrijwilligers uitreiking certificaten.
Taalhuisvrijwilligers uitreiking certificaten. Foto: Bibliotheek Oosterschelde

Taalhuis Oosterschelde zoekt taalvrijwilligers

Sport en vereniging

GOES - Taalhuis Oosterschelde zoekt taalvrijwilligers om mensen te begeleiden die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Om taalvrijwilliger te worden hoeft iemand zelf geen taalwonder te zijn, wel zijn geduld en plezier in het helpen van mensen belangrijk. De begeleiding is één op één of in groepjes.

Noodzaak

In Zeeland hebben maar liefst zo'n 50.000 volwassenen moeite met lezen, schrijven, en/of rekenen. Landelijk gaat het om 2,5 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven krijgen vaak ook andere problemen. Ze zijn minder gezond. Vaak hebben ze veel stress omdat ze hun probleem willen verbergen. Bijvoorbeeld omdat ze bang zijn hun baan kwijt te raken. Ook kunnen ze hun kind minder goed helpen met school. Daardoor leren hun kinderen soms ook minder goed. Soms hebben mensen schulden omdat ze hun financiën niet goed op orde krijgen.

Taalhuis Oosterschelde

Om deze problemen te verhelpen is in 2016 Taalhuis Oosterschelde opgericht. In dit Taalhuis worden mensen ondersteund op hun eigen niveau en tempo. Geen dikke boeken en niet met een rode pen gecorrigeerd, maar aansluitend bij wensen en behoeften. Taalhuis Oosterschelde is een samenwerkingsverband tussen Taal voor het Leven, Stichting Lezen & Schrijven, de gemeenten in de Oosterschelderegio vertegenwoordigd via SMWO, Scalda en Bibliotheek Oosterschelde.

Meer informatie

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Anneke Vereecken per e-mail via taalhuisosr@bibliotheekoosterschelde, of op 0113 562626. Meer over Taalhuis Oosterschelde en ons aanbod is te lezen op www.bibliotheekoosterschelde.nl/taalhuis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief