Dakpannenteelt oesters.
Dakpannenteelt oesters. Foto: onbekend

Fietsen door de Yerseke Moer en langs de oesterputten

Sport en vereniging

YERSEKE - Op zaterdag 3 augustus organiseert het Oosterscheldemuseum in Yerseke weer de jaarlijkse fietstocht langs Yerseke en de Oosterschelde. Onder begeleiding van een gids voert de fietstocht o.a. door het unieke natuurgebied de Yerseke Moer, waar de bewoners van Yerseke vroeger ‘darinck’ hebben gedolven.

Tijdens de fietstocht komt ook het verleden van de oester- en mosselcultuur tot leven, te zien aan o.a. de oesterputten en percelen. Ook staan we langs de Oosterschelde stil bij het verhaal van de vele verdronken dorpen van Zuid-Beveland.Na afloop is het nagenieten in het museum met koffie/thee en iets lekkers. De fietstocht is ca. 25 km lang en duurt van 11.00 uur tot 14.00 uur, verzamelen om 10.30 uur. Meer informatie en aanmelden via www.oosterscheldemuseum.nl of via info@oosterscheldemuseum.nl.

Het Oosterscheldemuseum in het centrum van Yerseke aan het Kerkplein 1 is een historisch museum waar de geschiedenis en de cultuur van de Oosterschelde, met name de oester-, mossel- en kreeftencultuur van de 19e eeuw wordt getoond. Ook wordt het verhaal van het verdronken land van Zuid-Beveland, met name van de verdronken stad Reimerswaal d.m.v. een maquette tot leven gebracht. De historische fietstocht vindt jaarlijks plaats op de eerste zaterdag van augustus. Zie de website www.oosterscheldemuseum.nl. Het museum aan het kerkplein is goed bereikbaar; rondom de kerk is er gratis parkeergelegenheid.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief