Jeroen Sent (VV Krabbendijke) in duel met Emre Bardakci (SEOLTO).
Jeroen Sent (VV Krabbendijke) in duel met Emre Bardakci (SEOLTO). Foto: F. van Pagee

Vier zeges en viermaal verlies in speelronde vier

Sport en vereniging

Krabbendijke-SEOLTO (3e klasse B) 3-0
Chris-Jan Jansen (1-0), Bastiaan van Dijk (2-0), Elco Jansen (3-0). Krabbendijke stond na 25 minuten spelen op een 2-0 voorsprong tegen de hekkensluiter van de 3e klasse B, deze werd opgeschroefd naar 3-0 in de 2e helft. Door deze eerste zege van het seizoen, klimmen zij naar een virtuele 9e positie op de ranglijst.

Fc Axel-Yerseke (2e klasse E) 0-5
Arjen Dingemanse (0-1), Eys Murre (0-2), Rick Kramer (0-3), Arjen de Koeijer (0-4), Guus de Leeuw (0-5). Yerseke boekte een vrij eenvoudige uitzege door vijf maal te scoren in en tegen Axel, ook zij weer op een 4e positie op de ranglijst. Komende week ontvangen zij in de thuishaven koploper Nieuwenhoorn.

Kapelle-Fc Dauwendaele (3e klasse A) 4-3
Reinier Goedemondt (1-0), Gerben Nicolasen (2-0), Mahboub Rahimi (2-1), Robin Boogaard (3-1 en 4-2), Okan Baskos (3-2), Maarten van Vooren (4-3). Kapelle heeft nog geen puntverlies met 4 zeges uit de eerste 4 speelrondes, Luctor/Heinkenszand deed dit eveneens. Kapelle op een 2e positie doordat zij een minder doelsaldo genieten.

DwO’15-Kruiningen (4e klasse B) 2-1
Steffan van Houte (0-1), Rik Witkam (1-1 en 2-1). Kruiningen won zijn eerste 2 wedstrijden, echter nu tweemaal een verliespartij waardoor zij zakken naar 6e positie.

Rillandia-Smerdiek (4e klasse B) 1-2
Dennis Moerland (0-1 en 0-2), Thomas Weening (1-2). Smerdiek trakteerde de Reimerswaalse 4e klasser op een nipte nederlaag, waardoor Rillandia nog wacht op zijn eerste zege van het seizoen. Dat brengt Rillandia op de 11e en voorlaatste positie op de ranglijst.

SPS-Hansweertse Boys (4e klasse B) 8-2
Swen Uijl (1-0), Maurice Lindhout (2-0, 4-0, 7-1 en 8-1), Andries de Jong (3-0 en 6-1), Rene de Groen (5-0), Alex Trieling (5-1), Brandon Cuppers (8-2). Hansweertse Boys was niet compleet en dat is terug te zien in de uitslag. Na de zege op DwO'15 een ruime nederlaag, welke hun op een virtuele 10e positie doet geraken.

Wemeldinge-Waarde 2-1
Maarten Pilon (1-0), Stefan Dijl (1-1), Robert de Graaf (2-1). De derby tussen de twee gemeentes werd gewonnen door Wemeldinge waar een gelijkspel op zijn plaats was geweest. Echter ditmaal Wemeldinge met de minimale marge en de 3 punten naar de Kapelse voetbalvereniging. Zij op een 4e positie waar de sportclub Waarde genoegen moet nemen met een virtuele 7e plaats.

Programma zaterdag 19 oktober

NOAD'67-Krabbendijke, Yerseke-Nieuwenhoorn, Patrijzen-Kapelle (4e klasse B geen wedstrijden i.v.m. maar 12 teams in competitie)

Topscorerslijst na 4 speelrondes

Kapelle beschikt op dit moment over de twee meest scorende spelers, in de 4e speelronde maakte Robin Boogaard er twee waar teamgenoot Reinier Goedemondt eenmaal doel trof in de thuiswedstrijd tegen Fc Dauwendaele. Hierdoor staan zij op een gedeelde 1e positie. Steffan van Houte volgt hun op de voet met 4 doelpunten, hij scoorde het enige doelpunt Kruiningen tegen DwO'15 wat hem op de 3e positie brengt.

1. Reinier Goedemondt en Robin Boogaard (Kap) 5 doelpunten; 3. Steffan van Houte (Kru) 4 doelpunten; 4. Wout Vink (Kap), Guus de Leeuw (Yer), Alfred Bíró en Stefan Dijl (Waa) 2 doelpunten; 8. Remco van Tiggele en Arjen de Koeijer (Yer), Niels van Herk (Kap), Steven Fitsch en Brandon Cuppers (HB), Maurick Steenhard en Maarten Pilon (Wem), Wessel In de Weij en Thomas Weening (Ril), Maurice Harthoorn (Waa) allen 2 doelpunten (23 spelers met 1 doelpunt op een gedeelde 9e positie).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief