JVOZ JO15-2G vooraf aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen Terneuzen MO17-1 die met 0-3 werd gewonnen. FOTO F. VAN PAGEE
JVOZ JO15-2G vooraf aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen Terneuzen MO17-1 die met 0-3 werd gewonnen. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Acht meiden bij JVOZ JO15-2G

Sport en vereniging

KAPELLE - Een ongekend hoog aantal meiden uit de gemeente Kapelle komen dit seizoen uit voor de JVOZ JO15-2G, immers komen zij uit op 2e klasse-niveau tegen veelal teams bestaande uit jongens van dezelfde leeftijd. Staan op een mooie 4e positie op de ranglijst, zo wisten zij afgelopen zaterdag met 2-1 te winnen van Zeelandia Middelburg JO15-2.

Allen hebben ze één ding gemeen, ze voetballen graag en willen individueel iets bereiken. Een prestatie leveren in teamverband en lekker buiten sporten, is wat al de meiden aangaven. Kirsten Gijzel inmiddels geselecteerd voor de MO14, Amy de Graaf voor de MO15 en Ilse Verschiere voor de MO16 bij de KNVB. In het Nederlandse damesvoetbal een grote opmars qua aantal, wellicht mede door het Europees Kampioenschap van de Oranje-Leeuwinnen en de WK-finale. Ook kiezen vele profclubs ervoor om naast het herenvoetbal, toch ook ruimte te maken voor de damestak.

Meiden die uitkomen in de JVOZ JO15-2G

Michelle de Klerck (14) begon als 10-jarige bij Kapelle, een jaar in een gemengd team en daarna in de Mo13. Sinds vorig seizoen uitkomend voor de JVOZ, haar positie rechtsback. Michelle zou later graag bij Ajax voetballen.

Amy de Graaf (14) begon als 5-jarige bij voetbalvereniging Wemeldinge in gemende teams, vorig seizoen maakte zij de overstap naar de JVOZ. Haar positie linksback met meerdere opties en hoopt later bij het Nederlands elftal voetballen.

Amy Van Velzen (14) speelde vanaf haar 5e bij Wemeldinge, ze heeft altijd tussen de jongens gespeeld. Sinds vorig jaar bij de JVOZ op het middenveld waar zij eerder in de verdediging opgesteld werd. Ze wil graag later profvoetbalster worden, het liefst zou ze in het Nederlands elftal terecht willen komen of bij Barcelona als aanvoerster.

Sofie Stevense (14) begon als 7-jarige bij voetbalvereniging Kapelle in een gemengd team en sinds vorig jaar bij de JVOZ. Kan op meerdere posities uit de voeten, spits, op het middenveld en rechtsbuiten. Ze wil voor haar 17 jaar uitkomen voor Sparta VR1.

Fabienne Tolhoek (14) begon eveneens als 7-jarige bij Kapelle, eerst in een gemengd team, toen Kapelle MO15-1 en MO17-1 en sinds dit jaar JVOZ. Haar posities, spits, linksbuiten en rechtsbuiten en heeft als doel nu veel leren bij JVOZ en later bij een profclub spelen.

Kirsten Gijzel (12) maakte haar debuut als 6-jarige bij Kapelle in gemende teams, en sinds dit jaar JVOZ JO-15 2G. Haar positie altijd al links- of rechtsvoor en wil graag in het Nederlands elftal spelen. Als clubs heeft ze uitgestippeld Ajax, daarna Barcelona of Lyon of een andere mooie buitenlandse club.

Kim Verschiere (15) begon als 5-jarige bij Kapelle in gemengde teams, daarna Mo13, Mo15 en Mo17 en sinds dit jaar bij JVOZ. Haar positie rechts- en linksback of op het middenveld. Ze wil op een hoog niveau voetballen bijvoorbeeld, het liefste voor een B.V.O. (Betaald Voetbal Organisatie).

Ilse Verschiere (15) begon samen met haar tweelingzus Kim als 5-jarige bij Kapelle en speelden tot nu toe altijd in hetzelfde team. Alleen zij als keepster en Kim als veldspeelster, ook zij wil later bij een B.V.O. profvoetbalster worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief