drugs-pillen-xtc
drugs-pillen-xtc

Zeeland krijgt in Goes een testlocatie voor uitgaansdrugs

GOES - In Goes komt een plek waar recreatieve gebruikers drugs kunnen laten testen.


Het zogenaamde Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) opent donderdag haar deuren bij Emergis.

Zeeland was tot nu toe een witte vlek op dit gebied. In het hele land zijn al zogenaamde DIMS-locaties.

Uitgaan

Er komt een wekelijks spreekuur waar preventiewerkers van Emergis op aanvraag een test kunnen doen voor uitgaansdrugs. De Zeeuwse gebruikers kunnen na een week bellen en krijgen dan de uitslag. De bellers blijven anoniem.

Trimbos

De Zeeuwse gemeenten staan achter de locatie waar medewerkers van Emergis komen te werken, maar die onder het Trimbos-instituut valt. Idee is dat de preventiemedewerkers in gesprek raken met de gebruikers en zo op een snelle manier informatie over (nieuwe) drugs kan worden uitgewisseld. Als één van de centra drugs met een extra risico aantreft wordt dit meteen gedeeld en komt er een waarschuwingscampagne.

Uitslagen

Het Zeeuwse spreekuur is elke donderdag van 18.00 uur tot 20.00 uur aan de Kloetingseweg 45 in Goes. Bellen voor uitslagen kan tussen 17.00 uur en 20.00 uur op het nummer 06-50035668. 


 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>