Fase 1 dijkbewaking van kracht in heel de provincie
Foto: Piet Grim

Fase 1 dijkbewaking van kracht in heel de provincie

KRUININGEN - Het Waterschap Scheldestromen stelt fase 1 van de dijkbewaking in voor heel Zeeland. Dit gebeurt vanwege de voorspelling van de Stormvloedwaarschuwingsdienst waarin bij Vlissingen maandagmiddag om 14.40 uur een waterstand van NAP +3,60 meter voorspeld wordt.


Ook bij het volgende hoogwater, in de nacht van maandag op dinsdag, wordt nog een waterstand verwacht van NAP +3,59 meter. De combinatie van harde wind en springtij zorgt voor verhoogde waterstanden, ook als nasleep van storm Ciara van afgelopen weekend.   
 
Fase 1 wil zeggen dat de waterstanden continu gemonitord worden en dijkwachtcommandanten stand-by staan. De dijkbewaking geldt voor heel Zeeland. Bij laag water voert het waterschap inspecties uit op mogelijke schade.
 
Vrijdag meldde het waterschap al dat het zich aan het voorbereiden was op het instellen van dijkbewaking. Dit doet het waterschap op basis van voorspellingen van de waterstanden en de windkracht. De Stormvloedwaarschuwingsdienst waarschuwt waterbeheerders in heel Nederland voor hoge waterstanden, zodat er tijdig adequate maatregelen genomen kunnen worden.

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief




<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>