Politiek wil waterbassins op terreinen landbouwers en fruittelers
fruitpluk-kapelle-large
fruitpluk-kapelle-large

Politiek wil waterbassins op terreinen landbouwers en fruittelers

MIDDELBURG - Landbouwbedrijven en fruittelers zouden de mogelijkheid moeten krijgen om zoetwaterbassins op hun grond te zetten waarmee ze droge perioden te lijf kunnen gaan.


Dat vinden de partijen in Provinciale Staten. Zij hebben een motie van de SGP om de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken unaniem aangenomen. Nu kunnen de boeren in bepaalde delen van Zeeland een beroep doen op de landbouwwaterleiding, maar tijdens piekmomenten is de druk vaak te laag.

Onderzoek

De provinciale SGP heeft laten onderzoeken hoe dit komt. De partij denkt dat bassins als tussenopslag op het terrein van de landbouwers en fruittelers een oplossing zijn. Gebruikers kunnen dan tijdens droge perioden in hun eigen behoefte voorzien.

De partijen vragen in de motie aan Gedeputeerde Staten om te onderzoeken wat er nodig is om dit mogelijk te maken. Bovendien willen ze weten hoeveel de aanleg van zo’n bassin zou kosten en of er mogelijkheden zijn om de ondernemers financieel te ondersteunen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>