Hoe gaat Weekblad de Bode om met de coronacrisis?

GOES - De coronacrisis zorgt voor een moeilijke tijd. Iedereen wordt door de gevolgen geraakt. Van zorgpersoneel tot horeca-ondernemers en van kwetsbare ouderen tot gezinnen met kleine kinderen. Ook in deze tijd van crisis voorziet Uitgeverij de Bode haar lezers van het belangrijke, lokale nieuws. "Maar hoe we dat doen, zal mogelijk wel enigszins veranderen komende tijd", stelt directeur Luuk Roozeboom.


In een crisistijd als deze is informatievoorziening enorm belangrijk. Via www.internetbode.nl houdt Uitgeverij de Bode inwoners van Zeeland en West-Brabant op de hoogte van het belangrijkste nieuws uit hun regio. Daarbij heeft de Bode uiteraard focus op de actuele maatregelen en de situatie in de gemeenten. Maar ook is er oog voor alle hartverwarmende initiatieven die ontstaan en voor de creativiteit van alle getroffen ondernemers.

Oplossingen

Uitgeverij de Bode staat net zoals veel ondernemers in Nederland momenteel onder grote druk. "Maar we gaan niet bij de pakken neer zitten", laat directeur Luuk Roozeboom weten. "Net zoals elke ondernemer kijken we naar oplossingen. Zowel voor onze lezers als voor onze adverteerders. We zitten met zijn allen in hetzelfde schuitje en we gaan er uitkomen.”

Lockdown

Zoals u van de Bode gewend bent, ontvangt u ook deze week de papieren krant. Maar of deze ook komende weken zal blijven verschijnen, is niet zeker. "Als de overheid een lockdown aankondigt, zullen wij per direct stoppen met het drukken en bezorgen van onze kranten. Het is dan immers niet meer verantwoord om bezorgers op pad te sturen", legt Roozeboom uit. Wél zal de krant gemaakt blijven worden. Daarbij zal bovendien extra redactionele aandacht zijn voor de situatie in de bredere regio. Lezers kunnen de Bode dan 'gewoon' lezen via de digitale e-paper die te vinden is op www.internetbode.nl.

Supermarkt

Als een lockdown uitblijft, zal de Bode haar kranten, zolang dit kan, blijven drukken. De Bode wordt dan in beperkte oplage uitgegeven en verspreid via afhaalpunten. De Bode ligt dan onder meer in de supermarkt. Je kunt hem daar meepakken, en hem na het lezen zelf in de bus doen bij anderen die de Bode graag lezen. "Ook zorgen we voor extra kanten bij verzorgingstehuizen, zodat ouderen hun deur niet uit hoeven om de Bode te lezen", aldus Roozeboom. Uitgeverij de Bode houdt de maatregelen van het RIVM nauwlettend in de gaten en zal het beleid aanpassen wanneer dat nodig is. "Ook wij leven van moment naar moment."

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Ga voor Zeeland en West-Brabant naar www.internetbode.nl en voor Breda naar www.bredavandaag.nl. De digitale krant leest u altijd op www.internetbode.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>