Afbeelding

Man in auto zonder rijbewijs en mogelijk onder invloed aan de kant gezet in Kapelle

Door: Peter Houtepen Politie

KAPELLE - Een 40-jarige man uit de gemeente Borsele is donderdagochtend in Kapelle aangehouden door de politie op verdenking van het besturen van een auto onder invloed. De man had verder geen geldig rijbewijs.

De controle vond plaats rond 05.45 uur. Agenten troffen de automobilist aan ter hoogte van de Vierwegen bij Kapelle. Ze zetten de auto aan de kant en controleerden de gegevens van de man. Uit onderzoek bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Dit was bij een eerdere veroordeling afgenomen. 

Verder bleek dat de man mogelijk onder invloed in de auto reed. De agenten vroegen de man mee te werken aan een speekseltest, maar dit weigerde hij. Ook een blaastest verwierp de man. 

Op het bureau wilden de agenten een GGD-arts ter plaatse vragen om een bloedmonster van de automobilist af te nemen, maar ook hier weigerde de man aan mee te werken. Vervolgens kreeg hij een rijverbod van 24 uur opgelegd en de auto waarin hij had gereden in beslag genomen. 

Alle informatie wordt doorgegeven aan een Officier van Justitie, die later zal bepalen wat de verdere afhandeling in deze zaak wordt. De man is na verhoor naar huis gestuurd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief