Afbeelding

Een beter milieu, begin bij de kinderen

Algemeen

KAPELLE - Aan het begin van ieder schooljaar besteden we in het gebouw ‘t Saamdeel in Kapelle extra aandacht aan het scheiden van afval. Dit jaar brachten we onze directe omgeving onder de aandacht.

Robin Valentijn kwam langs in de groepen die de milieupolitie hebben. Dat zijn de groepen 7 van ‘t Honk en de Moolhoek. Robin gaf een korte presentatie en ging daarna met de groep het bos en het dorp in.

Op 16 september was het Clean Up Day en in alle groepen besteedden we aandacht aan ons gezamenlijke motto ‘Groen, gekend,gezond’.

Als scholen vinden we het belangrijk om kinderen meer te leren dan taal en rekenen. Zowel de Moolhoek als ‘t Honk hebben het vignet ‘Gezonde School’ en dat hebben we niet zomaar gekregen. In ons hele lesprogramma besteden we aandacht aan een goed leven waarin sport en beweging, maar ook zorg voor het milieu worden meegenomen.

Zoals het shirt van Day zegt: ‘There’s no future without nature’. En dat willen we aan al onze kinderen meegeven. Samen verantwoordelijk voor een gezonde omgeving.

Robin Valentijn is een bekende Kapellenaar geworden doordat hij geheel vrijwillig het dorp afstruint voor zwerfafval. Met veel passie nam hij de kinderen mee in zijn verhaal om samen afval op te blijven ruimen en hij leerde de kinderen hoe ze dit op een veilige manier kunnen doen.

De milieupolities van beide scholen zullen regelmatig met hem op stap gaan.

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief