Handtekeningen onder behoud kerktoren Rilland
Het ontwerp van de realisatie van de appartementen met behoud van de kerktoren.
Het ontwerp van de realisatie van de appartementen met behoud van de kerktoren. (Beeld: Aannemingsbedrijf Berting)

Handtekeningen onder behoud kerktoren Rilland

RILLAND - Het kerkgebouw aan de Bathseweg in Rilland maakt plaats voor appartementen, mét behoud van de kerktoren.


Dit plan bestaat al langer, maar donderdag hebben wethouder Maarten Both, namens de gemeente Reimerswaal, en aannemer Johan Berting hieronder hun handtekening gezet. 

Restaureren

Berting realiseert 9 appartementen met parkeerplaatsen en restaureert de kerktoren. Daarna draagt Berting het eigendom van de toren over aan de gemeente. 'Hiermee blijft een beeldbepalend element voor Rilland behouden', laat de gemeente Reimerswaal weten. 

Beeldbepalend

Aan deze ondertekening ging een jarenlang traject vooraf. Het kerkgebouw dateert uit 1928 en staat al 20 jaar leeg. Door de jaren heen hadden meerdere partijen plannen om het perceel een nieuwe invulling te geven. Die ideeën kwamen door verschillende redenen niet van de grond. Veel Rillanders wilden graag minimaal de toren behouden, omdat die beeldbepalend is voor het dorp. Aannemersbedrijf Berting, de huidige eigenaar van het perceel, zag geen mogelijkheden om bij herontwikkeling het totale kerkgebouw te behouden. Wel bedacht hij een plan waarbij het kerkgebouw wordt gesloopt, maar de toren behouden blijft.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>