Tijdrit Binck Bank Tour in Vlissingen
De Binck Bank Tour voert de wielrenners woensdag onder meer over de boulevard.
De Binck Bank Tour voert de wielrenners woensdag onder meer over de boulevard. (Archieffoto Leonard Passchier)

Tijdrit Binck Bank Tour in Vlissingen

VLISSINGEN - De Binck Bank Tour doet woensdag Vlissingen aan. De boulevard en omgeving zijn het decor voor een tijdrit van bijna 11 kilometer. De gemeente Vlissingen roept wielerliefhebbers op om thuis de wedstrijd te volgen op televisie en niet naar het parcours te komen. Er gelden, al vanaf dinsdagavond, verkeersmaatregelen om de wedstrijd in goede banen te leiden.


“De start en finish zijn niet toegankelijk voor publiek”, laat de Vlissingse wethouder Rens Reijnierse weten. “Ook zijn er geen extra festiviteiten na de tijdrit. Bijvoorbeeld de bloemen worden op anderhalve meter afstand overhandigd aan de winnaar.”

Parcours

De renners starten op het Beursplein. Vervolgens rijden zij over de boulevards via het fietspad in de duinen naar de Burgemeester van Woelderenlaan, Bachlaan, Zwaanweg, Dishoekseweg, Verbrandehofweg, Galgeweg, Schubertlaan, Debussylaan, Bachlaan, Burgemeester van Woelderenlaan en Badhuisstraat.

Afsluitingen

De Spuikomweg, Spuistraat, het Bellamypark en de Smalle Kade zijn tussen de start en finish afgesloten. Slechts beperkt is bestemmingsverkeer toegankelijk.

Dinsdag (29 september) zijn vanaf 18.00 uur het Stadhuisplein en het gedeelte van de Paul Krugerstraat tussen de Badhuisstraat en Hobeinstraat afgesloten. Dat is nodig voor opbouwwerkzaamheden en plaatsing van televisie-voertuigen. 

Woensdag (30 september) is de rest van het parcours tussen 11.00 en 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Het parcours is alleen te voet of per fiets over te steken. Dit kan alleen op punten waar begeleiders staan. Afhankelijk van de snelheid van de wielrenners kunnen de tijden van de wegafsluitingen iets afwijken. 

Aandacht

Door de coronamaatregelen verloopt de wielrenwedstrijd minder feestelijk, maar de gemeente is blij met de (internationale) aandacht die het Vlissingen oplevert. “Een helikopter vliegt over de boulevard en omgeving om filmbeelden te maken.”

Kijk voor meer informatie op www.binck.nl/binckbanktour.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

heftruckchauffeur

Kruiningen

Medewerkers huishoudelijke dienst

Kamperland

Uitvoerder

Nieuwdorp

Medewerker

Middelburg

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom