‘Voor buiten napraten is het straks ook te koud’
<p>Marjan Schouten van de Vrije Evangelische Gemeente Wemeldinge.</p>

Marjan Schouten van de Vrije Evangelische Gemeente Wemeldinge.

(Foto: Bennie Krajenbrink )

‘Voor buiten napraten is het straks ook te koud’

WEMELDINGE - Voor de bijzondere doopdienst van afgelopen zondag kreeg de Vrije Evangelische Gemeente Wemeldinge (VEG) nog toestemming van onder meer de burgemeester om 45 mensen toe te laten in de kerk. Maar nu mogen voorlopig maximaal dertig kerkgangers de dienst bijwonen.


De VEG organiseert de diensten via een speciale app, die uitnodigingen verstuurt naar gemeenteleden. “Als iemand zich niet binnen twee dagen aanmeldt, dan zoekt de app nieuwe mensen om uit te nodigen”, legt secretaris Marjan Schouten.

Risico

De diensten trekken normaal gesproken zo’n zestig personen. Nu zijn nog maar de helft van de belangstellenden welkom, maar daar hebben de gemeenteleden wel begrip voor, merkt Schouten. “Aan de ene kant is het goed, want we hebben veel leden van 65 jaar en ouder. Zij lopen extra risico om het virus te krijgen. Aan de andere kant is het jammer natuurlijk. Bijvoorbeeld voor ouderen vallen er al zoveel leuke dingen weg. Als je dan ook niet naar de kerk kunt gaan…” 

Telefooncirkel

Voor buiten bij de kerk even een praatje maken, is het straks ook te koud. “Gelukkig kan de bidstond en bijbelstudie wel doorgaan, want deze groepen zijn niet zo groot.” 

De gemeente blijft oog houden voor mensen die wel wat aandacht kunnen gebruiken, vertelt Schouten. “We sturen kaartjes en onze telefooncirkel draait ook nog steeds.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;