De markt in Wemeldinge.
De markt in Wemeldinge. Foto: Coby Weijers

Weinig te klagen op markten in Kapelle en Wemeldinge

Door: Britta Janssen Algemeen

WEMELDINGE - Hij zou er graag een notenboer bij hebben in Kapelle, maar verder gaat het in deze coronatijd goed met ‘zijn’ weekmarkten, vertelt Richard van Oosten, marktmeester in de gemeente Kapelle.

Van Oosten heeft de markten in Kapelle en Wemeldinge (foto) onder zijn hoede en die zijn ‘stabiel’. “Er is weinig wisseling in de kramen. In Wemeldinge komt er in januari een visboer bij. Da’s mooi, want die was er al een tijdje niet meer. Een jonge, Thoolse ondernemer wil het graag proberen.”

Notenkraam

Het aanbod op beide markten is gevarieerd, met vooral etenswaren. Wel zou in Kapelle een notenkraam een mooie aanvulling zijn. “Pas had ik bijna beet, maar die ondernemer kon uiteindelijk op een markt in zijn buurt terecht. Dat scheelde een uur rijden, dus dat begrijp ik wel.”

Contactmoment

Van Oosten was al boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) voor de gemeente Kapelle en marktmeester paste daar mooi bij. “Dat vind ik wel een sjieke titel hoor, ik ben gewoon het aanspreekpunt voor marktkooplieden”, lacht hij. In het contact met hen zijn de coronamaatregelen een veelbesproken onderwerp. “Omdat die steeds veranderen, moet je je continu aanpassen. Gelukkig ben je op de markt buiten en kun je er makkelijk anderhalve meter afstand houden.” Van Oosten zegt dat markten nog steeds toegevoegde waarde hebben voor de samenleving. “De markten in Kapelle en Wemeldinge zijn behoorlijk druk bezocht. Het is voor veel bezoekers ook een contactmoment voor een gezellig praatje.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief