Dorpshuis De Meiboom werkt aan toegankelijkheid
<p>Sabine de Rooij en Kees Geuze bij 'hun' dorpshuis.</p>

Sabine de Rooij en Kees Geuze bij 'hun' dorpshuis.

(Foto: )

Dorpshuis De Meiboom werkt aan toegankelijkheid

KRABBENDIJKE - Als het een beetje mee zit is dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke nog dit jaar rolstoeltoegankelijk. De stichting heeft hiervoor 20.000 euro subsidie gehad van het Oranjefonds.


DOOR EUGÈNE DE KOK

Het bestuur van de stichting is er blij mee en hoopt tevens op een bijdrage van de gemeente Reimerswaal en heeft nog een aanvraag lopen bij het VSBfonds. De stichting wil met het geld het gebouw toegankelijker maken.

Zowel de toegangsdeur als het sanitair moeten worden aangepast. “Bij elkaar kosten de werkzaamheden ongeveer een ton, denken we”, zegt Kees Geuze van het stichtingsbestuur. “Ik heb goede hoop dat het goed komt. We willen het graag voor iedereen toegankelijk maken. De toiletgroep is ook echt aan een upgrade toe. Het sanitair stamt uit 1990. Sindsdien is er weinig meer aan gedaan.”

De stichting probeert van De Meiboom weer een bruisend dorpshart te maken. In samenwerking met de huidige beheerder Sabine de Rooij ging het de goede kant op. Er heerst volgens alle betrokkenen een gemoedelijke sfeer en meerdere verenigingen en organisaties maken weer gebruik van de ruimten. “Het gebouw biedt enorm veel mogelijkheden, maar externe factoren hebben ons in onze ambities gestoord, doelt Geuze ook op de grote invloed van de coronacrisis.

'We hopen eind dit jaar rond te zijn'

De gedwongen sluiting is onder meer gebruikt om de plafonds van het dorpshuis op te knappen. Nu staat er opnieuw een grote klus op de agenda. “We hopen eind van dit jaar rond te zijn.” Als het aan Geuze ligt, is het dan nog niet gedaan. “We willen nog een keer nieuwe gordijnen en vitrage en hopen ooit een mooie stamtafel te krijgen waaraan iedereen kan zitten en een krantje kan lezen.”

Mensen die gebruik willen maken van het dorpshuis aan de Kerkpolder 30 of ideeën hebben om het in te vullen, kunnen contact opnemen met de stichting of beheerder Sabine de Rooij: meiboom2019@gmail.com of info@dorpshuisdemeiboom.nl.

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;