Foto: Jan Joris Midavaine, KIMO Nederland en België.

Visser is ook gebaat bij schone zee

YERSEKE - Visplûûs (stukjes visnet), accu’s en teenslippers zijn een paar soorten afval die de vissers van de ARM-46 regelmatig binnenbrengen in de haven van Vlissingen. Schipper Henry Caljouw en zijn mannen doen mee aan het afvalproject Fishing for Litter.


“Jaren geleden kwam Kimo met een filmpje over Fishing for Litter”, vertelt Caljouw. “Als visserman zijn wij gebaat bij een schone zee, dus we deden direct mee. Sindsdien staat er een bigbag aan boord voor het opgeviste afval.” Voor zover hij weet doen alle Vlissingse vissers mee aan het project. 

Gevulde vuilniszakken

“In het ankergebied vissen we vooral verfblikken, leidingen, gevulde vuilniszakken en accu’s op. Voor het strand meer plastic, slippers en dobbertjes.” Dat HZ-studenten voor hun afvalproject op vrijdag afval van schepen in de haven zien, ontkent Caljouw niet. “We kijken onze netten na en repareren ze. Het visplûûs ligt dan op een hoop en er kan wel eens iets overboord gaan tijdens het schoonspuiten van het dek. De ene visserman is daar preciezer in dan de ander. Het gebeurt niet opzettelijk.” Hij merkt dat de samenleving zich bewuster is geworden van de natuur en is blij dat hij daaraan kan bijdragen.

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Werken en leren

Middelburg

Verzorgenden IG

Krabbendijke / Goes

Jobdate

Zandvliet

Projectmanager

Vlissingen

Allround medewerker machinebouw

Goes