<p>Daneel bij zijn Lego Mario, m&eacute;t geluid!</p>

Daneel bij zijn Lego Mario, mét geluid!

(Foto: Britta Janssen)

Daneel uit Rilland legoot erop los

RILLAND - Wie Daneels kamer ziet, weet het meteen: deze jongen is fan van Lego. Hij krijgt het altijd voor zijn verjaardag en ook wel eens tussendoor, maar er kan altijd meer bij. “Bouwen, slopen en dan weer iets nieuws maken, dat vind ik geweldig”, vertelt de 9-jarige Rillander.


Daneel spaart voor sets, zoals het prijzige technisch Lego, maar het liefst bouwt hij zelfbedachte ontwerpen. “Dan denk ik aan iets leuks en komt er vanzelf wat in me op. En van Minecraft krijg ik ook ideeën.” Daneel vindt van alles leuk om te maken. Hij houdt bijvoorbeeld van de ninja-stijl, met draken en auto’s die kunnen schieten of transformeren tot robots. Ook heeft hij Lego Mario (foto), compleet met de geluidjes van het computerspel.

Details

Daneel is van de details, vertelt zijn moeder Jessica. “Toen we een paar jaar geleden in onze kerk een nieuwe dominee kregen, maakte Daneel geen welkomsttekening, maar bouwde met zijn Lego de kerk uit zijn hoofd na, zelfs met de parkeervakken erbij.” En bij de gevangenis bouwde hij er rustig een paar cellen bij, omdat hij dat beter vond passen. Al sinds hij bijna vier jaar was, speelt Daneel met Lego, vaak ook met zijn vriend Milan. “Daneels broer, die toen acht was, zei al gauw: ‘zet jij de Lego even in elkaar? Dan kan ik ermee spelen’’, lacht Jessica. Daneels Lego-dromen? “De Eiffeltoren bouwen. Die vind ik gewoon mooi.” En het nieuwe Legoland Scheveningen bezoeken, zodra corona het toelaat. “De kaartjes voor de opening hebben we al sinds vorig jaar mei.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;