Britta Janssen is redacteur van de Reimerswaalse & Kapelse Bode.
Britta Janssen is redacteur van de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

‘Ook positief nieuws in de schijnwerpers’

Door: Britta Janssen Algemeen

Dankzij een bevlogen gids in een uurtje leren over 2000 jaar Yerseke en Kapelse Moer, de indrukwekkendste verhalen horen van bescheiden ontvangers van koninklijke onderscheidingen, samen met de archivaris gemeentearchieven induiken voor een jubileumkrant over Reimerswaal, redacteur is en blijft voor Britta Janssen het leukste beroep dat er bestaat.

“Ik heb de mogelijkheid om het nieuws en ontwikkelingen in de buurt in begrijpelijke taal uit te leggen, zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen”, vertelt de redacteur van de Reimerswaalse & Kapelse Bode in deze week van de huis-aan-huiskrant. “Zo hoop ik mijn medemens een beetje te helpen en ik leer er zelf ook iedere dag van.” 

Met alle zorgelijke ontwikkelingen in de wereld, vindt ze het ook belangrijk om de schijnwerpers op positief nieuws te zetten. Ter ontspanning, maar ook ter inspiratie. “Bijvoorbeeld als iemand een actie voor het goede doel begint, of zich met hart en ziel inzet voor de leefbaarheid van het dorp, zoals de inwoners van Schore. En als twee vijfjarige kinderen uit Kruiningen vertellen dat ze gaan trouwen, compleet met huwelijksakte verzorgd door de gemeente, dan smelt ik toch niet alleen?”

Britta hoopt dit afwisselende werk nog lang te doen, samen met de enthousiaste freelance correspondenten en fotografen en de collega’s op kantoor. Met de altijd terugkerende deadlines is het wel eens stressen, maar dan is ‘kantoorkat’ Lulu van de buurvrouw altijd gewillig om zich te laten aaien voor een momentje ontspanning.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief