Vlissingse spookrijder scheurt onder invloed over A58

VLISSINGEN - Een 24-jarige Vlissingse spookrijder is donderdag rond middernacht aangehouden bij de snelweg A58 bij Middelburg. De man reed met hoge snelheid van Goes richting Vlissingen over de verkeerde rijbaan. Hij was vermoedelijk onder invloed van drugs.


Zeker vijf automobilisten meldden woensdagavond via alarmnummer 112 een spookrijder op de A58. Hij reed met, volgens de melders, extreem hard. Automobilisten die wel in de juiste richting reden, zagen zich genoodzaakt uit te wijken naar de vluchtstrook. 

Ter hoogte van de afslag Middelburg stopte de auto. Agenten zijn daar naar de auto toegelopen en trokken de sleutels uit het contact. Vanwege het gedrag van de man vermoedden ze dat hij onder invloed was. ‘Uit een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken’, laat de politie weten. ‘Uit een speekseltest bleek dat hij onder invloed was van THC, de werkzame stof in hasj en wiet.’

De Vlissinger is overgebracht naar een politiecellencomplex en een GGD-arts heeft daar bloed van de man afgenomen. Dat onderzoekt het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Als de uitslag bekend is, neemt een officier van justitie een besluit over de afhandeling van de zaak. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is in kennis gesteld van het verkeersgedrag van de man. Mogelijk legt die instantie hem een educatieve maatregel op.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Meerdere vacatures

Steenbergen

Carrière in de thuiszorg

West-Brabant

Assistent-Accountants

Roosendaal en Sint-Maartensdijk

Verzorgende IG

Goes

Automonteur

Goes