Afbeelding

Zeeuwse meisjes trappen nieuw seizoen Mossel- & Oesterboulevard Yerseke af

Door: Britta Janssen Algemeen

YERSEKE - ‘Zeeuwse meisjes’ hebben in Yerseke het nieuwe seizoen voor de Mossel- & Oesterboulevard geopend. Op elektrische scooters reden zij door het openingslint. Dit was ook de opening van de expositie Zeeuws Meisje #broederschap van Rem van den Bosch die de hele zomer aan de Havendijk in Yerseke te zien is.

Fotograaf en beeldend kunstenaar Rem van den Bosch blaast met zijn Zeeuws Meisje fotoseries nieuw leven in het erfgoed van de streekdracht. Boven de oesterputten in Yerseke is een prachtige locatie gevonden voor de foto-expositie van drachten met prints van oesters, mosselen en kreeft. ‘Zorg voor de wereld’ en ‘Zorg voor elkaar’ zijn de thema’s waarover Van den Bosch bezoekers aan het denken wil zetten.

De expositie Zeeuws Meisje is een van de hoogtepunten van de Mossel- & Oesterboulevard, die tot en met 29 september duurt. Het dagelijkse programma bestaat verder uit mosselen vissen op de Oosterschelde met speciale rondvaartboten, rondleidingen langs de historische oesterputten, wandelen langs de vissersboten in de haven, scootertochten onder leiding van een gids en uiteraard genieten van de Zeeuwse mosselen en oesters bij de vele restaurants en terrassen. Ook de winkeliers bieden in de zomermaanden iets extra´s voor de bezoekers.

Elke woensdag is het bovendien ´Mosseldag´. Op de Mossel- & Oesterboulevard is dan extra veel te beleven. Er zijn foodtrucks, streekproductenkraampjes en wisselend tal van andere speciale activiteiten, zoals culinaire wandelingen, speurtochten voor kinderen, het kampioenschap krabbetjes vissen en yogalessen op een zandplaat. In augustus is er ook een theatervoorstelling van Leonie Jansen en gaat strandkunstenaar Tim Hoekstra met grasharken een tijdelijk kunstwerk op de zandplaat creëren.

De boulevard is een initiatief van de schelpdierensector, het Nederlands Mosselbureau, de gemeente Reimerswaal, provincie Zeeland en ondernemers uit Yerseke. Het krijgt een bijdrage uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief