Afbeelding
Archieffoto: Coby Weijers

Sportweek Reimerswaal brengt jong en oud in beweging

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - Van boogschieten (foto) tot schaken, balsporten en wandelen, ook in de gemeente Reimerswaal zijn er nog tot en met zaterdag (25 september) dagelijks activiteiten in het kader van de Nationale Sportweek.

Zo vlak na de rust van de zomervakantie is het een goed moment voor deze week, zegt jeugd- en jongerenwerker Jordan van Langevelde van de gemeente Reimerswaal. Dat wordt versterkt door de coronacrisis, waardoor veel sporten minder vaak of helemaal niet beoefend konden worden. “Inwoners die de afgelopen tijd niet gesport hebben, kunnen in de sportweek met open vizier rondsnuffelen welke sporten er allemaal zijn en wat er bij hen past. De jaarlijkse sportweek is bedacht om mensen te stimuleren om meer te bewegen, maar zeker ook om kennis te maken met het sportaanbod in de buurt. Als sportliefhebber leef ik voor deze week!”

De sportweek is vrijdag begonnen en ook de komende dagen is er nog veel te doen. Zo is er donderdag voor kinderen voetbal, sport en spel op de skatebaan in Oostdijk en een dansworkshop in de sporthal in Kruiningen. Hier kan iedereen ‘s avonds badminton uitproberen. Voor volwassenen is er ook pilates in Oostdijk. Vrijdag is er voor kinderen boogschieten in Kruiningen en zaterdag kunnen volwassenen een clinic volgen bij de golfschool in Rilland. “Veel clubs houden ook acties om leden te werven en te behouden.”

Kijk voor een overzicht van de activiteiten in Reimerswaal op de Facebook-pagina jongerenwerkersreimerswaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief