Rem van den Bosch fotografeert Marouane Amri.
Rem van den Bosch fotografeert Marouane Amri. Foto: Archieffoto: Jeppe Rottier

Docu Kapelse jongeren in première bij Film by the Sea

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - Vier jongeren uit de gemeente Kapelle zijn in hun dagelijks leven gevolgd voor het Kapelse project ‘Kapelle the Future’. De documentaire die dit heeft opgeleverd is bij filmfestival Film by the Sea in Vlissingen in première gegaan.

Kapelle the Future is een samenwerking tussen de gemeente Kapelle, fotograaf-kunstenaar Rem van den Bosch en documentairemaker Jochem Weststrate. Met dit project wil de gemeente haar jongeren positief in beeld brengen, met al hun talenten, ideeën en dromen. Maar ook hun struikelblokken en behoeften in de gemeente komen aan bod. Kapelle the Future is een artistiek project gecreëerd door fotograaf-kunstenaar Rem van den Bosch en bestaat uit een portrettenreeks van achttien jongeren, onder wie Marouane Amri (foto). Daarnaast heeft documentairemaker Jochem Weststrate een bijpassende documentaire gemaakt over vier van deze jongeren. De vraag die tijdens dit project centraal staat: ‘Als je alles mocht wensen, wie zou je zijn?’ De jongeren zijn de ster in hun eigen toekomst, de acteur in een film, het rolmodel dat zij zelf willen zijn. 

Reclameborden

De portrettenreeks is sinds maandag te zien in de gemeente Kapelle op reclameborden langs de weg. De achterliggende verhalen van de jongeren zijn te lezen op www.kapelle.nl/kapelle-the-future. De Kapelse wethouder Annebeth Evertz: ‘In deze tijd worden jongeren vaak geassocieerd met overlast. Dat is één kant van het verhaal. Jongeren zitten vol talenten en waardevolle ideeën, ook die kant mag belicht worden. Zij zijn de toekomst van onze gemeente en dat dragen we met dit project uit.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief