<p>Moeder en dochter Els en Yora Martijn spelen klarinet bij Scheldegalm.</p>

Moeder en dochter Els en Yora Martijn spelen klarinet bij Scheldegalm.

(Foto: Coby Weijers)

Els en Yora Martijn spelen klarinet bij Scheldegalm: ‘Je zet samen iets neer waarvan anderen ook genieten’

HANSWEERT - De keren dat Els Martijn is verhuisd in haar leven, reisde haar hobby met haar mee en meldde ze zich aan bij de plaatselijke muziekvereniging. Nu woont ze alweer jaren in Hansweert en speelt ze klarinet bij Scheldegalm. Haar 12-jarige dochter Yora heeft dat instrument inmiddels ook ontdekt en zoon Serre (10) oefent er vrolijk op los op de bariton.

Els’ vader speelde muziek toen zij klein was en ze vindt het mooi dat ze die liefde heeft doorgegeven aan haar eigen kinderen. “Al weet ik niet hoe ik dat gedaan heb”, lacht ze. Misschien door haar enthousiaste manier van erover praten? “Muziek is zó leuk! Ik neurie hele dagen.” Muziek maken in verenigingsverband maakt het voor Els nog mooier. “Je zet met z’n allen iets neer waarvan anderen ook kunnen genieten. Daar word ik warm van.” Scheldegalm is met zo’n twintig spelende leden een relatief kleine club en dat maakt het samenspel intiemer, vindt ze. “Je bent een team, dus je moet goed naar elkaar luisteren.” Sinds ruim vier jaar speelt haar dochter ook mee. “Op de basisschool begon ik met blokfluit en nu speel ik klarinet”, vertelt Yora, die zondag - in haar nieuwe uniform - onder meer genoot van het muziekstuk ‘Pirates of the Caribbean’. “Het is mooi om muziek te maken en ik speel graag klarinet door wat je er allemaal mee kunt.” De dirigent daagt de muzikanten graag uit en dat maakt hun hobby leerzaam. “Laatst kreeg ik een stuk met hoge noten”, geeft Els een voorbeeld, “het is mooi als het dan lukt die goed te spelen.”


 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;