<p>Door ziekte is burgemeester Jos&eacute; van Egmond waarschijnlijk nog maanden uit de roulatie.</p>

Door ziekte is burgemeester José van Egmond waarschijnlijk nog maanden uit de roulatie.

(Foto: Bennie Krajenbrink)

Waarnemend burgemeester naar Reimerswaal voor zieke José van Egmond

KRUININGEN - Petra van Wingerden-Boers (67) is per 25 oktober benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Reimerswaal tot José van Egmond beter is. Zij herstelt van een dubbele longembolie en het duurt naar verwachting nog maanden voordat zij alle burgemeesterstaken weer kan uitvoeren. Dat maakt de provincie Zeeland dinsdagavond bekend.


De commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, heeft Petra van Wingerden-Boers benoemd tot waarnemer. Dinsdagavond heeft zij kennismakingsgesprekken gevoerd met de fractievoorzitters en de wethouders in de gemeente Reimerswaal. ‘Die konden op positieve wijze worden afgerond met de ondertekening van het benoemingsbesluit’, laat de provincie weten. 

Eerder sprak de commissaris van de koning al met burgemeester Van Egmond, de fractievoorzitters en wethouders van Reimerswaal. ‘Omdat het naar verwachting nog meerdere maanden zal duren voordat de burgemeester volledig is hersteld, kwam uit deze gesprekken naar voren dat het wenselijk is een waarnemer aan te stellen om de burgemeester tijdelijk te vervangen.’

De in Dordrecht geboren Van Wingerden is lid van de VVD. Na 21 jaar als docente Engels te hebben gewerkt, werd ze in 1994 wethouder in de gemeente Borsele. Ze heeft ruime bestuurlijke ervaring als burgemeester. Van 1998 tot 2004 was zij eerste burger in Groenlo en van 2004 tot eind 2017 bekleedde ze deze functie in Rheden. In 2019 nam ze het burgemeestersambt waar in Apeldoorn. Van Wingerden is ook gemeenteraadslid geweest in Borsele.

De datum voor haar beëdiging wordt zo spoedig mogelijk bepaald, aldus de provincie.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;