Aanvoerders Thomas Paauwe en Stefan Dijl in actie.
Aanvoerders Thomas Paauwe en Stefan Dijl in actie. Foto: F. van Pagee

Kruiningen maatje te groot voor Waarde

Sport en vereniging

KRUININGEN - Voor de 4e klassers stond op de 5e speelronde, waar de hoger spelende teams de 6e speelronde betrof. Wemeldinge, Kruiningen en Yerseke boekten zeges, Rillandia speelde gelijk, Waarde en Krabbendijke verloren. Kapelle en Hansweertse Boys kwamen niet actie vanwege afgelastingen.

DwO’15-Wemeldinge 0-4 (Bjorn Maat 0-1, Thomas van Dijke 0-2 en 0-3, Steven Luteijn 0-4): Wemeldinge stijgt door de zege op de hekkensluiter in de 4e klasse A van de 6e naar de 4e positie op ranglijst. Thomas van Dijke lift zijn aantal competitiedoelpunten naar 11 waardoor hij fier aan kop staat in de individuele lijst. De zaak ‘’ogen te gooien’’ naar eventueel de 2e of de 3e periode, of zo hoog mogelijk eindigen wat ook kansen biedt. 

Sc Waarde-Kruiningen 0-6 (Steffan van Houte 0-1, Thomas Paauwe 0-2, Stef Dane 0-3 en 0-4, Joel Danielse 0-5, Chackson Alberto 0-6): Koploper Kruiningen won zelf en zag achtervolger S.P.S. twee punten verliezen tegen Rillandia, in de 1e periode nog drie wedstrijden te gaan met Hansweertse Boys en Smerdiek (thuis) en als laatste in de serie Fc de Westhoek’20 (uit). Daar zal in eerste instantie de focus op liggen met eventueel de voorsprong behouden, zo niet vergroten in de 4e klasse B. Sc Waarde zakt twee plaatsen op de ranglijst naar een 9e positie, zij moesten hun meerdere erkennen in de derby.  

SPS-Rillandia 1-1 (Marnix van der Slikke 1-0, Bart Spelier 1-1): Rillandia wist gelijk te spelen tegen S.P.S., vooraf aan het duel op de 2e positie wat mag worden gezien als een goed resultaat. Het levert hun slechts één punt op waardoor ook zij een positie zakken op de ranglijst, namelijk naar een 7e positie. 

Krabbendijke-WHS 2-4 (Machiel den Engelsman 0-1, Danny Weber 1-1 en 2-3, Jasper Gunter 1-2, 1-3 en 2-4): Krabbendijke zit in ‘zwaar vaarwater’, hiervan was tegen koploper WHS nauwelijks iets terug te zien. Sterker nog, Krabbendijke maakte het ze enorm lastig. Het levert ze mogelijk vertrouwen op, maar zij blijven de puntloze hekkensluiter in de 3e klasse B. 

DBGC-Yerseke 0-5 (Xander van der Poel 0-1 en 0-4, Jari Christiaanse 0-2, Guus de Leeuw 0-3, de 0-5 een eigen doelpunt): Yerseke doet wat er van ze verwacht wordt, een kwalitatief goede selectie die zich hersteld van een mindere start. Ruime zeges boekt en mogelijk aan een inhaalreeks bezig is. Meerdere teams wisselvallig met nu ook een eerste nederlaag voor koploper M.Z.C.’11 in de 2e klasse. Inmiddels gestegen naar de 4e positie op de ranglijst. 

Hansweertse Boys en Kapelle kwamen niet actie vanwege afgelastingen.

Programma zaterdag 6 november 
Wemeldinge-Nieuwland, Kruiningen-Hansweertse Boys, Rillandia-Sc Waarde, Kapelle-Krabbendijke, Yerseke-Fc Axel.  

Topscorerslijst over Reimerswaal & Kapelle: 1. Thomas van Dijke (Wem) 11 doelpunten; 2. Steffan van Houte (Kru) en Xander van der Poel (Yer) 6 doelpunten; 4. Stef Dane (Kru) 5 doelpunten; 5. Thomas Paauwe (Kru) 4 doelpunten; 6. Alfred-Szilamer Biro (Waa), Joel Danielse (Kru) en Guus de Leeuw (Yer) 3 doelpunten; 9. Gijs Heppe, Wessel In de Weij, Robin van Bavel en Bart Spelier (Ril), Danny Weber (Kra), Arjen Dingemanse en Stefan Quinten (Yer), Reinier Goedemondt (Kap), Barrie Vleugel en Steven Luteijn (Wem), Lars Steendijk, Chackson Alberto en Sander Rijk (Kru) 2 doelpunten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief