Wim Hofman.
Wim Hofman. Foto: Annet Eekman

Wim Hofman winnaar Zeeuwse Boekenprijs

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Schrijver, dichter en beeldend kunstenaar Wim Hofman heeft dit jaar de Zeeuwse Boekenprijs gewonnen voor zijn boek ‘We vertrekken voordat het licht is’. Hofman ontving dinsdag 9 november de prijs uit handen van Commissaris van de Koning Han Polman. Aan de prijs is een geldbedrag van 1000 euro verbonden.

De jury van de Zeeuwse Boekenprijs oordeelt unaniem in zijn juryrapport dat ‘We vertrekken voordat het licht is’ een boek is dat ‘moet gelezen en gezien worden. Je krijgt er zin van in Zeeland, omdat er ergens aan een door golven omgeven ziel wordt geraakt’.

Accolades
De jury van de Zeeuwse Boekenprijs reikte verder vier accolades uit voor bijzondere boeken. Anna de Bruyckere kreeg een accolade voor de beste poëziebundel, zij debuteerde eerder dit jaar met haar bundel ‘Voor permanente bewoning’ bij uitgeverij Cossee. Een accolade voor het beste debuut ging naar Sarah van der Maas en haar boek ‘Nooit meer wachten’. De accolade voor het beste erfgoedboek ging naar het boek ‘De Zeeuwse streekdrachten: goed gemutst’ van Liza van der Heijden-van der Werff, Susan Bakx-Plasmans, Wim van der Heijden en Mart Bakx. De accolade voor de beste biografie werd uitgereikt aan Jan Zwemer die de biografie ‘Jacob Hendrik Schorer (1760-1822) een Zeeuws bestuurder in crisistijd’ schreef. In tegenstelling tot de afgelopen jaren was er dit jaar weer een publieksprijs. Jan van Damme van de PZC reikte de publieksprijs uit aan Rieks Veenker voor zijn kinderboek ‘De mossel met de parel’.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief