Armin de Bat (Krabbendijke) aan de bal in het duel tegen Kogelvangers
Armin de Bat (Krabbendijke) aan de bal in het duel tegen Kogelvangers Foto: Heleen Vogel

Krabbendijke van de nul af na eerste zege in competitie

Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Afgelopen zaterdag 20 november weer een speelronde zonder publiek door de opgelegde maatregelen, hopelijk geen voorbode van mogelijk een 3e seizoen dat ‘op de schop gaat’ voor de voetballiefhebber. Hekkensluiter Krabbendijke heeft zijn eerste 3 punten behaald in competitieverband, daarnaast zeges voor Yerseke, Kapelle, Kruiningen, Wemeldinge en Waarde. Alleen Hansweertse Boys verloor met voor Rillandia een afgelasting.  

Cadzand Wemeldinge 1-3

(Steven Luteijn 0-1, Rowen Boeije 0-2 en 0-3, Sven van de Plasse 1-3). Wemeldinge door deze uitzege weer in de subtop van de 4e klasse A, gestegen naar de 5e positie op de ranglijst. Aanstaande zaterdag wacht hun het thuisduel tegen het nog ongeslagen Apollo’69 dat in punten gelijk staat met koploper Vc Vlissingen. 

Hansweertse Boys- S.K.N.W.K. 0-5 

(Jarno van Nieuwenhuize 0-1, 0-2 en 0-3, Remco van de Berge 0-4, Dominique Prins 0-5)

Sc Waarde-W.I.K.’57 1-0 

(Valon Mehmeti 1-0). Na een mindere reeks weer eens een gewenst resultaat voor Sc Waarde. De enige treffer van Valon Mehmeti leverde Sc Waarde de benodigde driepunter op, hierdoor stijgen ze naar een virtuele 8e positie. 

Kruiningen-Smerdiek 3-2 

(Sander Rijk 1-0, Sander van ‘t Hof 1-1 en 3-2, Steffan van Houte 2-1, Joel Danielse 3-1). Kruiningen is als enige club nog zonder puntverlies in het District Zuid 1 (zaterdag). Het maximale aantal punten uit 7 duels, namelijk 21 punten. Fc De Westhoek op een 3e positie met 3 verliespunten en een wedstrijd minder gespeeld, aanstaande zaterdag de tegenstander op sportpark ‘Van Zuyen’ te Burgh-Haamsteede voor de Reimerswaalse koploper. 

Krabbendijke-Kogelvangers 2-0 

(Armin de Bat 1-0, Joël Nieuwenhuijse 2-0). Van de ‘nul’ af, en dat zal een opluchting zijn voor voetbalvereniging Krabbendijke. Als enige club uit de regio nog in het bekertoernooi, maar ook de hekkensluiter in de 3e klasse B. Nog een lange weg te gaan, maar wel de stijgende lijn te pakken. 

Prinsenland-Kapelle 0-1 

(Reinier Goedemondt 0-1). Kapelle verraste evenals Krabbendijke in de 3e klasse A, Reinier Goedemondt nam de enige treffer voor zijn rekening in Dinteloord. Voor koploper Prinsenland minder, waar Kapelle content zal zijn met zijn tweede zege.  

Bruse Boys-Yerseke 0-3 

(Guus de Leeuw 0-1, 0-2, Xander van der Poel (0-3). Opmerkelijk in de 2e klasse E is dat alle deelnemende teams in competitie hun 8 duels hebben gespeeld, Yerseke met een bliksemstart reeds 3 punten achter koploper M.Z.C.’11 en V.V.G.Z. uit Zwijndrecht. Laatst genoemde aanstaande zaterdag de tegenstander op sportpark ‘Cleijn Moercken’.

Topscorerslijst

1. Thomas van Dijke (Wem) 11 doelpunten; 2. Xander van der Poel (Yer) 9 doelpunten; 3. Steffan van Houte en Joel Danielse (Kru) 7 doelpunten; 5. Guus de Leeuw (Yer), Thomas Paauwe en Stef Dane (Kru) 6 doelpunten; 8. Alfréd-Szilamer Bíró (Waa) 4 doelpunten; 9. Robin van Bavel (Ril), Reinier Goedemondt (Kap), Steven Luteijn (Wem) en Carsten Duernholz (HB) 3 doelpunten

Programma zaterdag 27 november

Yerseke-V.V.G.Z., Kapelle-De Fendert, Tholense Boys-Krabbendijke, Fc De Westhoek’20-Kruiningen, W.I.K.’57-Rillandia, Smerdiek-Sc Waarde, Brouwershaven-Hansweertse Boys, Wemeldinge-Apollo’69.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief