Foto: Jeppe Rottier

Sterft de vuurwerkverkoper uit?

KRABBENDIJKE - Voor het tweede jaar op rij geldt een landelijk vuurwerkverbod. Veel mensen halen opgelucht adem, maar niet iedereen. Voor vuurwerkverkoper Foort de Schipper uit Krabbendijke betekent het: geen handel dit jaar. 


De Schipper doet al jaren in vuurwerkverkoop. Waar normaal nu al volop werd ingekocht door vuurwerkhandelaren zijn de meesten dit jaar wat terughoudender geweest. ‘’Ik had mijn verkoopvergunning voor dit jaar al en dacht: wie weet gaat het dit jaar door. Met dat idee had ik dus al wel wat vuurwerk ingekocht, niet veel, maar meer dan vorig jaar. Vorig jaar zag ik de bui al langer hangen en heb ik niets gekocht’’, zegt De Schipper. ‘’Al tien jaar lang is er aan het einde van het jaar onzekerheid of er een vuurwerkverbod zal zijn. Ik ben de onzekerheid intussen gewend.’’ Net als vorig jaar verkoopt hij wel categorie één vuurwerk, dat zijn onder andere grondbloemen en sterretjes. ‘’Er is echt een run gekomen op categorie één vuurwerk, bijna overal komen ze tekort’’, vertelt hij. Jammer vindt hij het vuurwerkverbod wel: ‘’Zelf steek ik een enkele pot af tijdens de jaarwisseling, maar ik kan vooral erg genieten van andermans vuurwerk. Dan zie je je eigen verkoop de lucht in gaan en dat geeft een voldaan gevoel.’’ Ondanks dat hij dit jaar een stuk minder vuurwerk verkoopt zit stilzitten er voor De Schipper niet in. ‘’Ik verkoop ook kerstbomen en daar is het nu dé tijd van het jaar voor. Het is dus evengoed hartstikke druk!”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Chauffeurs

Tholen

Meerdere vcatures

Zeeland en West-Brabant

Voorman van de constructieafdeling

Yerseke

Woonbegeleider

Oost-Souburg

Schoonmaker

Yerseke