Ko de Regt (links) draagt het stokje na vele jaren over aan Merijn Schooleman
Ko de Regt (links) draagt het stokje na vele jaren over aan Merijn Schooleman (Foto: ZLTO)

Merijn Schooleman nieuwe secretaris ZLTO Raad Zeeland

Merijn Schooleman is de nieuwe secretaris van de ZLTO Raad Zeeland. Hij neemt het stokje over van Ko de Regt. De kersverse secretaris staat met beide laarzen middenin het veld en maakt werk van belangrijke Zeeuwse speerpunten als ontwikkelruimte, faunabeheer, gewasbescherming, klimaatadaptatie en verdienvermogen. Ko de regt blijft het Deltaplan en Masterplan zoetwater voor zijn rekening nemen.


Schooleman is een bekend gezicht in de Zeeuwse land- en tuinbouw en kent de uitdagingen en oplossingen op zijn duimpje. Merijn Schooleman: “De Zeeuwse land- en tuinbouw heeft een sleutelrol in de samenleving. Het kent een unieke uitgangspositie vanuit het vakmanschap, ondernemerschap en bedrijvigheid in deze regio. Boeren en tuinders hebben oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Daar werken we stevig aan met leden, zowel individueel als collectief. Voor de grootste impact op het boerenerf werken we samen met agribusiness, overheden en maatschappelijke partners.”

Sectorimportantie
De jongste secretaris van de ZLTO Raad Zeeland is een relatief nieuw gezicht op het ZLTO-nest in Zeeland. Hij heeft brede expertise en een goed netwerk in Zeeland. Door zijn loopbaan heen raakte Merijn Schooleman steeds meer doordrongen van de importantie van de Zeeuwse land- en tuinbouw. Toonaangevende voedselproductie in een van de meest vruchtbare delta’s ter wereld waarmee een groot aantal monden gevoed wordt, is geen vanzelfsprekendheid. Daar mogen alle Zeeuwen trots op zijn. Zijn ambitie is dan ook om die sectorimportantie meer en meer op de voorgrond te zetten in Zeeland.

Over ZLTO
ZLTO is een vereniging van ruim 13.000 boeren en tuinders in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland. Wij staan voor de continuïteit van de land- en tuinbouw en de toekomst van onze leden. Vanuit de traditie en wortels die meer dan 125 jaar terug gaan. Boeren en tuinders hebben een sleutelrol in de samenleving en dragen bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen. ZLTO is toonaangevend in het creëren én realiseren van perspectief voor haar leden die ondernemen in de groene ruimte door bij te dragen aan de continuïteit van de land- en tuinbouw. Of het nu gaat om gezond en veilig voedsel, vitaliteit van het platteland of energie en klimaat.

Meer lezen over ZLTO en haar standpunten? Kijk op www.zlto.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Chauffeurs

Tholen

Meerdere vcatures

Zeeland en West-Brabant

Voorman van de constructieafdeling

Yerseke

Woonbegeleider

Oost-Souburg

Schoonmaker

Yerseke