Afbeelding

Familie en vrienden richten Inge Sportfonds op

Door: Britta Janssen Algemeen

Zoveel mogelijk Zeeuwse sportevenementen toegankelijk maken voor sporters met een beperking. Met dat doel hebben vrienden en familieleden van de in 2020 overleden Inge Caljouw het Inge Sportfonds opgericht. ‘De eerste donateurs en sponsors zijn geworven en in 2022 vindt, als corona het toelaat, het eerste gesponsorde evenement plaats’, laat het fondsbestuur weten. 

Het Inge Sportfonds is opgericht ter nagedachtenis aan Inge Caljouw uit Vlissingen. Zij kwam op 42-jarige leeftijd om het leven, nadat ze was aangereden met haar handbike. ‘Inge was altijd bezig met gezond leven, bewegen en sporten.’ Zowel als sporter als in het bestuur van de rolstoelafdeling van de SGB (Sportclub Gehandicapten Bevelanden) was zij vele jaren betrokken bij de club in Goes. ‘Inge vond het belangrijk dat iedereen ongeacht zijn of haar beperking kan sporten en hiervoor heeft zij zich altijd ingezet. Het Inge Sportfonds zet haar gedachtegoed voort.’ De eerste gesponsorde activiteit van het fonds is waarschijnlijk de Inge Memorial: een rolstoelhockeytoernooi van de SGB in het voorjaar van 2022.

Matthijs Mol, voorzitter van het fonds: ‘Het Inge Sportfonds ondersteunt Zeeuwse sportevenementen waar mensen met een beperking volwaardig kunnen sporten. Dat kan een sportclub, of -afdeling zijn die helemaal gericht is op aangepast sporten, zoals rolstoelhockey of rolstoelbasketbal. Of een reguliere sportclub die tijdens een evenement extra aandacht en ruimte geeft aan sporters met een beperking.’ In het bestuur zit een aantal vrienden van Inge van de rolstoelafdeling SGB: Matthijs Mol, secretaris/penningmeester Kris van der Werve en algemeen bestuursleden Jesse de Rooij, Soraya de Bruin en Corné de Koning. 

Inge Memorial 

De Inge Memorial wordt georganiseerd door het Inge Sportfonds en de rolstoelafdeling van de SGB. ‘Die sloot het seizoen altijd af met een vriendentoernooi. Sporters nodigden voor het toernooi vrienden en familie uit om mee te komen sporten of aanmoedigen en aansluitend samen te eten.’ Michiel Ruiter, algemeen coördinator en trainer van de rolstoelafdeling SGB: ‘Al snel na het overlijden van Inge kwamen we op het idee om de dag om te dopen tot de Inge Memorial. Inge was een van de drijvende krachten achter de club en de organisatie van de dag. En bovendien een belangrijke sfeermaker! Toen het idee van het sportfonds ontstond, hebben we die twee aan elkaar gekoppeld. Naast familie en vrienden nodigen we ook de eerste sponsoren uit.’

Kijk voor meer informatie over het Inge Sportfonds op www.ingesportfonds.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief