<p>Mark Gorter woont al ruim 15 jaar in de Rozeboom.</p>

Mark Gorter woont al ruim 15 jaar in de Rozeboom.

Mark Gorter woont in zijn zelfontworpen droomhuis

KRABBENDIJKE - Mark Gorter woont al meer dan vijftien jaar in de Rozeboom in Krabbendijke. Hij koos voor deze wijk, onder meer omdat hij hier zijn eigen droomhuis kon laten bouwen. Van deze beslissing heeft hij nog steeds geen spijt. “Nog steeds kom ik elke dag trots thuis”, vertelt Gorter.


Geboren en getogen in Krabbendijke woonde Mark Gorter in een huurhuis toen hij graag de overstap wilde maken naar een koophuis. “In die tijd was het interessant om zelf een huis te laten bouwen, want de bouwkosten waren relatief laag. Als je een bestaande woning koopt, heb je er ook onderhoud aan en stop je er extra geld in om het naar je smaak te maken. Nu heb ik een mooi, vrijstaand huis naar mijn eigen wensen.”
Zijn oog voor dat eigen huis viel op de destijds nieuwe wijk Rozeboom. Voor zijn studie woonde Gorter in Rotterdam, maar hij wilde graag een eigen huis in zijn geboortedorp. “Krabbendijke is heel praktisch. Het ligt vlak bij de snelweg, dus je bent overal zo en hier heb je echt waar voor je geld als je kijkt naar de huizenprijzen in de Randstad. En nu woon ik op de plek waar ik als kind nog in de boomgaard heb gespeeld.“

Gorter maakte het ontwerp voor zijn gedroomde notariswoning zelf. “Ik wist wat ik wilde. Zoals rechte muren, ook op de eerste verdieping, zodat het lekker licht is. En een tuin op het zuiden. Niet al te groot, zodat het niet te veel onderhoud vraagt.” Zijn huis is geworden wat hij ervan hoopte en hij woont er nog steeds met veel plezier, ook in de Rozeboom, die zich ontwikkelde als rustige wijk. “Doordat je het zelf laat bouwen is het echt jouw thuis. Je moet wel veel regelen en beslissen, tot de kleur en zelfs de diepte van de voegen aan toe, maar het zit in de aard van het beestje dat ik graag dingen uitzoek. Het is veel shoppen en vergelijken, maar dan kun je ook geld besparen.” In de begintijd in zijn zelfontworpen woning, Gorter woont er sinds 2005, was de Rozeboom nog volop in ontwikkeling. “Toen was het er kaal en modderig, maar inmiddels heeft alles zijn plek wel gekregen in de wijk. Inmiddels speelt mijn dochter in de boomgaarden achter de wijk. In de verre toekomst hoopt zij daar haar droomhuis te bouwen.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;