Afbeelding
Foto: Coby Weijers

Ook dit jaar geen grote carnavalsoptochten in Zeeland

Door: Britta Janssen Algemeen

Welke coronamaatregelen er eind februari ook gelden, het is voor de Zeeuwse burgemeesters helder dat er geen grote carnavalsoptochten kunnen plaatsvinden. ‘Hoe teleurstellend ook, helaas geeft corona hier ook dit jaar geen ruimte voor’, laat de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) maandag weten. 

Carnaval kan dus opnieuw niet zoals vanouds georganiseerd worden. Zeeuwse burgemeesters vragen carnavalsverenigingen om alternatieve activiteiten voor te bereiden. 

Donderdag hebben de Zeeuwse burgemeesters met elkaar gesproken over carnaval. Met sommige carnavalsverenigingen heeft afgelopen week ook al oriënterend overleg plaatsgevonden. ‘Carnaval zal weer anders dan anders zijn, maar dat hoeft niet te betekenen dat er niks kan doorgaan. Dat lieten de Zeeuwse carnavalsverenigingen vorig jaar al zien. Met veel creativiteit zijn toen binnen de geldende coronamaatregelen kleinschalige en alternatieve activiteiten georganiseerd. Juist in tijden als deze is het belangrijk positieve dingen te blijven doen. Ook carnavalsverenigingen dragen daar aan bij. Daarom vragen de burgemeesters de carnavalsverenigingen ook dit jaar om alternatieve activiteiten te bedenken.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief