Afbeelding
Foto: Marco de Swart

NLdoet op zo’n 5500 locaties

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE/KRUININGEN - Op zo’n 5500 plekken in Nederland doen vrijwilligers vrijdag en zaterdag mee aan de 18e editie van NLdoet. 

Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar deze grootste vrijwilligersactie van Nederland, zodat iedereen kan ervaren hoe mooi het is om iets voor een ander te betekenen. De activiteiten zijn ook dit jaar heel divers. Er worden high tea’s georganiseerd voor kwetsbare doelgroepen, uitstapjes ondernomen met mensen met een beperking, dorpshuizen opgeknapt, buurttuinen lenteklaar gemaakt en taallessen gegeven aan nieuwkomers. En dit zijn maar slechts een aantal van de vele activiteiten waaruit deelnemers kunnen kiezen. Een ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen: wat je ook doet, je doet het voor een ander. En dat is nu juist wat NLdoet zo waardevol maakt, vertelt Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten: “NLdoet draait om klaarstaan voor elkaar. Deze twee dagen geven iedereen de mogelijkheid om op een laagdrempelige, vrijblijvende manier kennis te maken met vrijwilligerswerk. De talloze activiteiten laten zien dat vrijwilligerswerk veel verschillende vormen kent. Of je het nu leuk vindt om contact te leggen met mensen of juist om de handen uit de mouwen wilt steken, er is voor ieder wat wils. We hopen dat iedereen die meedoet ontdekt hoe fijn het is om ertoe te doen voor een ander. En dat ze daardoor vaker aan de slag gaan als vrijwilliger. Want al die organisaties in ons land die afhankelijk zijn van vrijwilligers zorgen ervoor dat iedereen kan meedoen in de samenleving en dat niemand er alleen voor hoeft te staan.”

Aanmelden

Aangemeld voor een NLdoet-activiteit kan tot op het laatste moment. Via NLdoet.nl zijn alle activiteiten en contactgegevens van organisatoren te vinden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief