Afbeelding

Oranjekoorts loopt op in Kruiningen

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - De oranjekoorts loopt op in Kruiningen, merkt Leon Kriekaard van het oranjecomité. Hij is blij dat er, na twee stille Koningsdagen, weer een feestelijk programma in voorbereiding is voor 27 april. “We hopen dat het voor iedereen een leuke dag wordt.”

Om in de stemming te komen, houdt grand café De Korenbeurs dinsdag 26 april een gratis toegankelijk Koningsnacht-feest. De volgende dag beginnen om 9.15 uur de activiteiten bij de muziektent. Daarna is er onder meer een optocht, kindertheater van Oenkie en Boenkie, een zeskamp en een kindervrijmarkt, waarvoor aanmelden kan tot 25 april. In Hof Cruninghe is er vanaf 19.00 uur een bingo met vrije inloop voor ouderen uit Kruiningen.

Kriekaard komt om 6.30 uur uit de veren om alles in goede banen te leiden. “We ontbijten samen als vrijwilligers en dan start de opbouw en bijvoorbeeld het afsluiten van straten.” Normaliter beginnen ze na het Sinterklaasfeest met de voorbereiding van Koningsdag. “Vanwege de onzekerheid kon dat nu pas vanaf februari, dus het was wel hectisch. Gelukkig hielpen extra mensen met de collecte door het dorp. Dat leverde een mooi bedrag op om Koningsdag te kunnen organiseren.” 

Kriekaard is geboren en getogen in Kruiningen en al zo’n zeven jaar vrijwilliger. “Ik vind het mooi om dorpsbewoners een leuke dag te bezorgen. Ik heb een zoontje van elf en voor hem vind ik dit een goed voorbeeld. Je draagt bij aan de leefbaarheid van het dorp.” 

Kijk voor het programma op inreimerswaal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief