De start van de recreatieve skeelerronde.
De start van de recreatieve skeelerronde. Foto: Ria Overbeeke

Skeelerronde door Krabbendijke

Algemeen

KRABBENDIJKE - Op woensdagavond 8 juni organiseert IJs- en Skeelervereniging Krabbendijke de skeelerronde in het centrum van het dorp. ‘Dit jaar is extra bijzonder, want het is de 25e editie van dit mooie evenement’, laat de organisatie weten. 

‘Wij nodigen alle sportievelingen van harte uit op deze leuke avond. We hopen natuurlijk dat de sportieve inspanningen aangemoedigd worden door supporters en andere toeschouwers.’ Voor de allerkleinsten geeft burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal om 18.30 uur het startschot. Rond de klok van 19.00 uur proberen de grotere kinderen een medaille te behalen. Hoe meer ronden er gereden worden, hoe dichter bij de gouden plak. ‘Vanaf 2 ronden hebben de kinderen recht op een bronzen medaille, en dat loopt op tot 15 ronden van een kilometer voor goud!’

Na deze inspanning zorgt ijscoman Case 4 ice voor een verkoelende versnapering voor elke deelnemer. Hierna beginnen rond de klok van 20.00 uur de wedstrijden, eerst voor de jonge sporters, en vanaf 20.30 uur wordt er gestreden om de Krabbendijke Trofee. Naast de bekers zijn er hele leuke premies te verdienen op de meet. Het geheel wordt muzikaal aangekleed door muziekvereniging Concordia en Vooruit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief