Zonnedak voor Dr. A. Comrieschool in Kruiningen

<p>Gedeputeerde Jo-Annes de Bat en burgemeester Jos&eacute; van Egmond sluiten de stekkers aan. Op de achtergrond Iman van Koeveringe van de onderhoudscommissie.</p>

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat en burgemeester José van Egmond sluiten de stekkers aan. Op de achtergrond Iman van Koeveringe van de onderhoudscommissie.

(

Foto: Britta Janssen

)

KRUININGEN - Nog niet veel scholen in Zeeland hebben zonnepanelen op het dak, maar de Dr. A. Comrieschool in Kruiningen wel. 


Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal en gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland sloten donderdag op het schooldak symbolisch de stekkers van de duurzame installatie aan. Dat deden ze onder het toeziend oog van Iman van Koeveringe. Als ouder is hij lid van de onderhoudscommissie van de school en betrokken bij de aanleg van het zonnedak. “Er liggen nu dertig zonnepanelen en die leveren 11.000 kWh zonne-energie per jaar”, vertelt Van Koeveringe. “Het is de bedoeling dat er nog meer zonnepanelen bijkomen.” Op het dak staat ook een airco. “In de winter verwarmt die het schoolgebouw.” 

De school heeft een eerste grote stap gezet richting duurzaamheid, vertellen Van Koeveringe en leerkracht Joannes Guiljam. “We willen ook minder energie gaan verbruiken”, zegt Guiljam. De gedeputeerde en burgemeester kwamen een kijkje nemen bij de school, omdat overheden het belangrijk vinden dat maatschappelijk vastgoed, zoals schoolgebouwen, vergroent. Daarvoor zijn subsidies beschikbaar. De Comrieschool krijgt bij het verduurzamen hulp via het project Zowiezon. “Het probleem is vaak dat scholen wel willen verduurzamen, maar er geen tijd en kennis voor hebben”, vertelt Peter van Tilburg van stichting Schooldakrevolutie. “De gratis adviseurs van Zowiezon begeleiden scholen tot en met de oplevering van het zonnedak.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;