Afbeelding

Zonne-energie voor duizend adressen Beveland Wonen

Door: Anja Dockx Algemeen

GOES - Woningcorporatie Beveland Wonen gaat de komende maanden 1.000 woningen voorzien van zes zonnepanelen. ‘Huurders besparen hierdoor tot 49 euro per maand op hun energierekening’, aldus de corporatie. 

Bewoners van de geselecteerde woningen ontvangen persoonlijk bericht. Circa 30 procent van het totale woningbezit van Beveland Wonen heeft zonnepanelen. “We zijn dus al goed op weg, maar hoe meer hoe beter!”, zegt Reinier de Jonge, directeur Vastgoed. “Het nieuws over de stijgende energieprijzen raakt iedereen in de portemonnee. Aandacht voor duurzaamheid en het verlagen van de energierekening is belangrijker dan ooit.”

Bewuste keuzes

De Jonge: “De afgelopen twee jaar heeft Beveland Wonen ruim 67 miljoen euro uitgegeven aan maatregelen die het energieverbruik verlagen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen, het zetten van dubbel glas of het aanbrengen van vloer- en dakisolatie. Ook grote renovatieprojecten vallen hieronder, zoals bijvoorbeeld in de Goese Polder. Daar kregen 194 woningen nieuwe isolerende gevels. We investeren niet alleen in bestaande woningen, ook bij nieuwbouw maken we bewuste keuzes. Zo bouwen we al jaren onze nieuwbouwwoningen zonder gasaansluiting en nul-op-de-meter (NOM). Beveland Wonen ligt goed op koers om de helft van alle in totaal 11.000 huurwoningen voorr 2025 te verduurzamen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief