Robin Valentijn en wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle.
Robin Valentijn en wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle. (Foto: Gemeente Kapelle)

Bakfiets helpt vrijwilliger Robin zwerfafval opruimen

  Actueel

KAPELLE - Robin Valentijn krijgt een bakfiets in bruikleen van de gemeente Kapelle om zwerfafval op te ruimen.


Kapellenaar Robin Valentijn ruimt sinds deze week vrijwillig twintig uur per week zwerfafval op in zijn gemeente en bij locaties van waterschap Scheldestromen en Staatsbosbeheer. "De afgelopen twee jaar heb ik als vrijwilliger bij de Stichting Landschapsbeheer Zeeland en het Fruitteeltmuseum in Kapelle gewerkt en kwam zo veel in het buitengebied", vertelt Valentijn, die blij is met de bakfiets. "Zo kom je erachter dat er veel rommel ligt. Via de Whiplash Stichting en Stichting Hoormij, kwam ik vele voorbeelden tegen van lotgenoten die zwerfafval opruimen in de natuur. Zo ontstond het idee om dit project op te zetten in het buitengebied van Kapelle."

Bewonersinitiatieven

Het uitlenen van de bakfiets past goed bij het beleid van de gemeente Kapelle om meer werk te maken van burgerparticipatie. 'Dat wil zeggen dat gemeentelijk beleid en de uitvoering daarvan vaker samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners tot stand komt', laat de gemeente weten. Kapelle stimuleert inwoners om zelf initiatieven te nemen voor de buurt en zwerfafval opruimen is een goed voorbeeld van een inwonersinitiatief. Inwoners met concrete plannen kunnen die indienen bij de gemeente via www.kapelle.nl/inwonersinitiatieven. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief