Een impressie van de nieuwe fabriek die Lamb Weston/Meijer bouwt in Kruiningen.
Een impressie van de nieuwe fabriek die Lamb Weston/Meijer bouwt in Kruiningen.

Lamb Weston/Meijer bouwt fabriek à 50 miljoen in Kruiningen

KRUININGEN - Aardappelbedrijf Lamb Weston/Meijer investeert vijftig miljoen euro in de bouw van een nieuwe fabriek in Kruiningen. Dit bericht komt een dag na het nieuws dat de onderneming haar hoofdkantoor verhuist van Kruiningen naar Breda.


De fabriek komt op het huidige bedrijfsterrein in Kruiningen te staan. Hier gaat Lamb Weston/Meijer gedroogde aardappelproducten maken.

Duurzaamheidsambities

‘De uitbreiding past goed binnen onze duurzaamheidsambities’, meldt Lamb Weston/Meijer donderdag. In de nieuwe fabriek kan ze aardappels beter in zijn geheel benutten. Het bedrijf verwacht dat de bouw nog dit jaar begint.

De onderneming maakte eerder al bekend ook te investeren in de bouw van een technologisch centrum in Bergen op Zoom. Daarnaast onderzoekt ze mogelijkheden om de productiecapaciteit in een van de productiefaciliteiten in Europa te vergroten.

De frites en andere aardappelproducten van Lamb Weston/Meijer worden verkocht in meer dan honderd landen. Het bedrijf beschikt over zes fabrieken in Europa: vier in Nederland, één in het Verenigd Koninkrijk en één in Oostenrijk. In totaal werken er 1.400 mensen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief