Het hoogspanningsstation bij Rilland is in aanbouw.
Het hoogspanningsstation bij Rilland is in aanbouw. (Foto: Coby Weijers)

Eerste mast bij Rilland staat eind april

RILLAND - De bouw van het hoogspanningsstation van Tennet bij Rilland is in volle gang. De netbeheerder verwacht de eerste nieuwe hoogspanningsmast eind april op te richten.


Het in aanbouw zijnde station bij Rilland bevindt zich in de testfase. Om het nieuwe hoogspanningsstation dit jaar te kunnen aansluiten op de bestaande hoogspanningsverbinding, is de bouw van twaalf nieuwe masten rondom het station noodzakelijk.

Inmiddels zijn verschillende werkterreinen ingericht en bosschages gerooid om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, laat Tennet weten. De heimachine verplaatst zich van de ene naar de andere mastpositie, waarna de bouwput gegraven wordt en de fundaties van de masten vorm krijgen.

Contractbreuk

De netbeheerder voert op dit moment voor de nieuwe 380kV-hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland werkzaamheden uit bij Heinkenszand, Borssele en Rilland. De rest van de bouw voor de nieuwe lijn ligt stil, vanwege de contractbreuk met de oorspronkelijke aannemer. Tennet werkt achter de schermen aan de nieuwe aanbesteding en de aanvraag van de benodigde vergunningen. ‘We streven ernaar dit voorjaar de aanbesteding opnieuw te starten.’ Tennet wil meerdere aannemers gelijktijdig aan verschillende onderdelen van het tracé laten werken om weer tijd in te lopen. ‘Zodra de opdracht gegund is aan de nieuwe aannemers, wordt duidelijk waar, wanneer en hoe er wordt gewerkt. We verwachten begin 2020 het werk te kunnen uitvoeren.’ 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Kortgene

Vrijwilligerswerk

Vlissingen

Taalhuisvrijwilligers

Vlissingen

Medewerkers Kas

Rilland

Interieurverzorgster

\\\'s Gravenpolder

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief