Een werk van keramiste Cock Hazelager.
Een werk van keramiste Cock Hazelager.

Dit weekeinde weer Kunstspeuren in de Zak

  Actueel

HOEDEKENSKERKE – Tijdens de open atelierroute 'Kunstspeuren in de Zak', dit jaar op zaterdag 13 en zondag 14 april en zaterdag 28 en zondag 29 september, kunnen belangstellenden verschillende kunstenaars bezoeken. In de theetuin van Pleisterplaats Boerhaave in Hoedekenskerke is een overzichtstentoonstelling van alle deelnemers te zien. Net als ieder jaar wordt er geld ingezameld voor het goede doel. Dit keer is dat een kleinschalig landbouwproject in Uganda.


Cock Hazelager is professioneel keramiste en vanaf het begin betrokken bij Kunstspeuren in de Zak. "Toen een paar ambtenaren van de gemeente er jaren geleden mee begonnen heeft een groepje kunstenaars dit zelf opgepakt. In principe is de opzet onveranderd gebleven. Inmiddels ben ik gepensioneerd, maar ik werk nog wel, alhoewel dat niet meer zozeer voor de verkoop is. Ik doe eigenlijk van alles. Ik probeer altijd nieuwe dingen uit. Ik werk veel met stoffen en doe ook patchwork. Mijn laatste werken zijn beelden van een Zeeuws paardenmes en Zeeuwse knollen."

Buurman

In totaal zijn er zo'n vijfentwintig werken van Hazelager te zien. "Ik stel werk ten toon in mijn tuin en dit jaar ben ik de gast van mijn buurman, de 84-jarige beeldhouwer Hans Goddefroy. Van hem zijn prachtige, bronzen beelden te zien. We ondersteunen elkaar. Zeker ook omdat we een beetje uit de route liggen en mijn ervaring is dat mensen eerder een locatie pakken als er twee kunstenaars bezocht kunnen worden. Ik laat van alles zien; textiel, beelden en ook hebbedingetjes met kleine prijsjes. Mensen willen toch graag wat kopen."

Volgen

Het valt Hazelager op dat het aanbod is verbreed. "In het begin was er alleen kunst, maar nu zijn er ook veel deelnemers die een hobby beoefenen en dit willen laten zien. Mensen volgen je als kunstenaar en ook is het leuk om zelf andere kunstenaars te volgen en progressie te zien in hun werk. Iedereen heeft zijn eigen disciplines. Dat is ook een van de leukste dingen van de route; deze is heel divers. De route stimuleert je als kunstenaar bezig te blijven. Iedere keer is het weer een uitdaging en het is goed voor het kunstklimaat in de gemeente."

BIJDRAGE JESSICA ROVERS 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief